Vrei să urmezi o dietă? Iată ce trebuie să faci pentru a slăbi sănătos şi eficient

Desigur, nu există nici o dietă sau reţetă miraculoasă care să te scape spontan de kilogramele în plus. Însă, ce poţi face pentru a slăbi cât mai sănătos şi eficient este să urmezi câteva sfaturi.

În orice dietă, primii paşi sunt cel mai dificil de urmat. O dată ce ai trecut de stadiul acesta nu ţi se va mai părea atât de complicat.  Atunci când vrei să slăbeşti este vorba mai mult despre schimbarea stilului tău de viaţă nicidecum să e înfometezi sau să suferi de dureri de stomac.

Aşadar, în aceste câteva rânduri nu vei descoperi o reţetă miraculoasă. Ci, vei descoperi cum să slăbeşti sănătos şi eficient. Haideţi să vedem ce puteţi face mai concret.

Controlaţi porţiile de mâncare

O dată cu trecerea timpului porţiile de mâncare au devenit din ce în ce mai mari indiferent că este vorba despre mâncare sănătoasă sau de tip fast food. Greutatea ideală se poate menţine şi dacă îţi menţii sub control cantitatea de mâncare pe care o ai în farfurie. Chiar şi atunci când este vorba doar despre o mică gustare trebuie să fii conştientă că nimeni nu te obligă să mănânci toată punga de chipsuri sau dulciuri. Un alt sfat este să mănânci doar 70% din ce ai în farfurie.

Nu te lăsa păcălită de etichetele ,,fără grăsimi”

Mai ales dacă urmezi o dietă atunci trebuie să ai mare grijă ceea ce mănânci deoarece mulţi producători doar îşi laudă marfa. De exemplu, pot trece pe etichetă că produsele respective au conţinut scăzut de grăsimi însă doar calitatea este mai slabă. Pentru a avea gust mai bun anumite preparate se îmbogăţesc cu aditivi alimentari. Aceştia din urmă pot dezechilibra dieta. Şi acest lucru se datorează faptului că nu au neapărat mai puţine calorii decât cele obişnuite.

Revitalizează-ţi organismul

De fiecare dată când începi o dietă organismul trebuie revitalizat. Până la urmă îţi doreşti să scazi în greutate nu să creşti. Proteinele şi vitaminele sunt un bun start în acest sens şi le puteţi obţine din fructe şi legume. Proteinele se pot consuma de două ori pe săptămână cum ar fi peşte oceanic. Acesta din urmă conţine omega 3 şi ajută la arderea grăsimilor.

Renunţă la băuturile acidulate

Băuturile acidulate conţin îndulcitori, cafeină şi diverse tipuri de sirop. Toate acestea pot fi dăunătoare pentru organism. Cresc riscul de diabet şi te fac să câştigi în greutate. De asemenea, îţi slăbesc sănătatea dentară şi rezistenţa osoasă.

Fă mişcare!

Acesta este poate cel mai bun sfat pe care ţi-l putem da pentru a slăbi sănătos şi eficient. De asemenea, orice dietă ai ţine rezultatele se vor vedea şi se vor menţine. Este suficient să faci chiar şi numai 5 minute de mişcare pe zi iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Consumă multă apă

Hidratarea este unul dintre cele mai importante aspecte indiferent de tipul de dietă pe care îl ţii. Te vei menţine sănătoasă iar dieta pe care o urmezi nu ţi se va părea atât de drastică. Consumul ridicat de apă duce şi la eliminarea toxinelor. Aşadar, un consum regulat de apă te ajută să elimini mai uşor kilogramele în plus.

(Visited 138 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107