Vitamina B12 poate preveni pierderea de memorie

vitamin-b12O vitamină existentă în carne, peşte şi lapte – B12 – poate împiedica pierderile de memorie care se instalează odată cu înaintarea în vârstă, arată un studiu realizat de experţii de la Universitatea Oxford, informează BBC News Online.

Potrivit studiului, oamenii în vârstă, care au un nivel al vitaminei B12 sub medie, sunt de şase ori mai expuşi la dezvolarea anumitor afecţiuni ale creierului. Concluzia a rezultat în urma testării a 107 subiecţi sănătoşi pe o perioadă de cinci ani. De altfel, studiul a arătat şi că doi din cinci oameni au deficienţe de B12 în organism.

„Oamenii care au deficit de vitamina B pot dezvolta demenţă”, a avertizat Rebecca Wood, Chief Executive al Alzheimer’s Research Trust.

„Studiul indică faptul că mâncând carne, peşte, cereale şi lapte – care conţin vitamina B12 – oamenii îşi pot proteja creierul.

vitamin

Ficatul şi scoicile sunt cele mai importante surse de vitamina B12. Deficitul acestei vitamine este o problemă comună printre oamenii în vârstă din Marea Britanie şi a fost conectată cu pierderile de memorie şi demenţa. Cea mai bună metodă de a reduce riscurile dezvoltării de afecţiuni degenerative este păstrarea unui stil de viaţă activ, a unei diete echilibrate, renunţarea la fumat şi vizitele periodic la medic pentru efectuarea de control a presiunii arteriale şi a nivelului de colesterol”, a spus David Smith, care coordonează proiectul Oxford.

(Visited 48 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107