Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer

vegetarieniO dietă vegetariană ar putea ajuta organismul uman să se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu britanic publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, informează BBC News.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane şi a relevat faptul că voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un număr semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit o rată destul de ridicată a cancerului colorectal – o maladie asociată cu consumul de carne – în rândul vegetarienilor.

Deşi medicii recomandă tuturor pacienţilor să consume cinci fructe sau legume pe zi, pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului şi a altor maladii, în prezent există foarte puţine dovezi care să demonstreze legătura directă dintre sănătate şi dieta vegetariană.

vegetarieni

O diet? vegetarian? ar putea ajuta organismul uman s? se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu britanic publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, informeaz? BBC News.

Studiul a fost efectuat pe un e?antion de 52.700 de persoane ?i a relevat faptul c? voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un num?r semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne. În mod surprinz?tor, cercet?torii au descoperit o rat? destul de ridicat? a cancerului colorectal – o maladie asociat? cu consumul de carne – în rândul vegetarienilor.

De?i medicii recomand? tuturor pacien?ilor s? consume cinci fructe sau legume pe zi, pentru a reduce riscul de apari?ie a cancerului ?i a altor maladii, în prezent exist? foarte pu?ine dovezi care s? demonstreze leg?tura direct? dintre s?n?tate ?i dieta vegetarian?.

Studiul a analizat dietele voluntarilor, cu vârstele cuprinse între 20 ?i 89 de ani, recruta?i în Marea Britanie, în anii 1990. Cercet?torii au împ?r?it participan?ii în patru categorii: „consumatori de carne”, „consumator de pe?te”, „vegetarieni” ?i „vegani?ti „(strict vegetarieni).

În timpul perioadei de monitorizare, s-au înregistrat mai pu?ine cazuri de cancer decât se a?teptau cercet?torii, probabil pentru c? voluntarii aveau o stare de s?n?tate mai bun? decât majoritatea popula?iei.

Îns? o sc?dere semnificativ? a tuturor tipurilor de cancer a fost înregistrat? în grupul „consumatorilor de pe?te” ?i „al vegetarienilor”, comparativ cu grupul „consumatorilor de carne”.

Joanne Lunn, specialist nutri?ionist la British Nutrition Foundation, a concluzionat c? acest studiu înt?re?te ?i mai mult convingerea oamenilor de ?tiin?? care consider? c? maladiile canceroase sunt foarte complexe ?i c? factorii care ?in de stilul de via?? sunt foarte importan?i în determinarea riscului unei persoane de a se îmboln?vi de cancer.

(Visited 28 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.