Vacanţă de Paşte în Thailanda? Iată ce trebuie să ştii ca începător

Vacanţa de Paşte este cu siguranţă cel mai aşteptat moment. Şi, cu cât se apropie mai mult cu atât trebuie să te decizi mai repede unde să îţi petreci concediul. Noi îţi sugerăm Thailanda, o locaţie de vis, plină de culoare, mâncare exotică şi un milion de lucruri de descoperit.  Plajele cu nisip alb şi mare de un albastru intens sunt perfecte pentru a-ţi petrece o după amiază liniştită.  Însă, înainte să îţi îndeşi lucrurile într-o valiză este esenţial să consulţi acest mic ghid să afli cum  să ai cel mai reuşit sejur.

Thailanda este denumită şi ,,The Land of Smiles” pentru că toţi cei care vizitează această ţară sunt întâmpinaţi de oameni care nu cunosc tristeţea şi îţi vor zâmbi. O astfel de vacanţă de Paşte este cu siguranţă şi un moment prielnic pentru a învăţa ceva în acest sens.  Iată ce mai poţi descoperi în această vacanţă de Paşte:

Plaje şi insule incredibile pe care să le descoperi

Oricât de începător ai fi în materie de vacanţe exotice, tot cunoşti câteva aspecte despre Thailanda. Este imposibil să nu fi avut ocazia să vezi fotografii cu plajele incredibile pe care poţi să te relaxezi. Aici poţi să uiţi de toate şi vei vedea că nici nu vei constata când a trecut timpul.

Cultura şi religia

Atât de diferite şi totuşi atât de fascinante şi impactul cultural pe care îl vei trăi va fi intens, dar într-un mod bun. Să descoperi alte culturi şi să îţi extinzi termenii care definesc lumea, reprezintă una dintre cele mai bune modalităţi pentru a petrece cea mai frumoasă vacanţă de Paşte alături de familie sau prieteni. Religia budistă este absolut fascinantă iar în Thailanda sunt nu mai puţin de 40.000 de temple care aşteaptă să fie descoperite.

Mâncarea thailandeză

Nici să nu te gândeşti să mănânci la fast food sau la pizzerie. Sunt atât de multe feluri de mâncare încât nici nu vei şti ce să alegi. Dacă ar fi să vorbim mai pe larg despre mâncare thailandeză atunci în mod clar nu am putea să finalizăm prea curând de vorbit despre aceasta. Însă aromele deosebite te vor face să te îndrăgosteşti de bucătăria thailandeză şi să îţi doreşti ca vacanţa de Paşte să nu se termine prea curând.

Bangkok – locaţia ideală pentru cei care doresc puţină agitaţie în vacanţa de Paşte

Un alt motiv pentru care merită să vizitezi Thailanda şi să petreci o vacanţă de Paşte aici este Bangkok. Capitala plină de culoare, zgârie nori şi mult modernism te va face să te simţi ca şi când ai fi într-o altă lume. Este o capitală în care tarabele gătite la wok pe stradă şi modernismul contrastează puternic.

Animale simpatice peste tot

Chiar dacă este vorba despre agitaţia din mijlocul oraşului sau un loc de meditaţie şi rugaciune de la un templu, o să remarcaţi prezenţa maimuţelor peste tot. Însă, nu îţi recomandăm să le hrăneşti pentru că este ilegal.

Mai ales dacă vizitezi o rezervaţie de animale atunci asigură-te că te-ai informat suficient. Multe astfel de locaţii au politici clar stabilite şi nu credem că ai vrea să încerci să te înţelegi cu paznicii că nu ai vrut sau nu ai ştiut că încalci legea.

O vacanţă de Paşte printre tarabele colorate din pieţele Thailandei

Cu siguranţă nu poţi să laşi să treacă această vacanţă de Paşte fără să te plimbi printre tarabele colorate ale pieţelor din Thailanda.  Cu mâncare, fructe, legume, condimente, vei putea să găseşti în Thailanda pieţe colorate şi interesante care să te fascineze. Vei putea găsi multe fructe şi flori exotice utilizate la diverse preparate şi, în mod clar după o astfel de experienţă nu vei uita prea curând minunăţia la care ai fost martor în această vacanţă de Paşte.

Şi, ce ar fi Thailanda fără orhidee? Aceste minunate flori le vei putea găsi peste tot. Şi nici nu este de mirare întrucât vei putea să descoperi cât de minunat decorează totul în jur.

Apusuri incredibile şi peisaje parcă rupte dintr-o altă lume

Poate vei putea prinde o seară sau chiar mai multe cu apusul soarelui. Imaginea este incredibilă şi îţi va tăia răsuflarea. Totul este absolut incredibil şi veţi rămâne fascinaţi de multitudinea de culori care vă va înconjura.

Plimbările cu tuk tuk-ul

Deşi sunt mai mult lucruri destinate turiştilor sunt deosebit de amuzante şi merită să faceţi o plimbare cu acestea. Mai ales modul haotic în care conduc şoferii din tuk tuk te vor face să te amuzi copios. Merită să încercaţi.

Recomandări pentru o vacanţă de Paşte cât mai reuşită

De la petreceri până la a descoperi Thailanda şi tot ce are mai frumos de oferit este insuficient să staţi numai câteva zile. În principiu Thailanda are trei sezoane: cel răcoros (noiembrie-februarie), cel cald (martie – mai) şi ploios (mai octombrie).  Sezonul răcoros este cel mai recomandat pentru o vacanţă de Paşte perfectă însă se poate vizita şi în celelalte sezoane exceptându-l pe cel ploios pentru că nu ai vrea să stai numai în camera de hotel.

Nu te vei putea baza în totalitate pe engleză deoarece localnicii vorbesc această limbă cu un accent foarte ciudat. Va fi nevoie să ţi se repete de trei ori pentru a putea să înţelegi ce ţi se cere. La hoteluri şi restaurante nu vei avea probleme în a te înţelege cu personalul însă în momentul în care te afli în pieţele din Thailanda sau la temple va fi puţin dificil. Nu ar strica să înveţi câteva cuvinte în thailandeză precum sawadee (bună, bună ziua) sau kapunka (mulţumesc).

Nu uita să te informezi foarte bine legat de locaţiile unde îţi vei petrece această vacanţă de Paşte în Thailanda. Hărţile sunt un must have mai ales pentru cei care merg pentru prima dată. În rest, nu putem să îţi urăm decât ,,vacanţă plăcută!”.

(Visited 103 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107