7 modalități prin care vă puteți salva relația

relaţia

Fiecare relație, chiar și cele mai perfecte, mai devreme sau mai târziu se lovesc de greutăți pe drum. Dar alteori senzația este aceea că ați ajuns la capăt și totul va ajunge la un punct final. Atunci simțiți că indiferent ce ați face nu mai puteți salva relația. Simţiţi că aţi ajuns într-un punct în care nici măcar comunicarea sau trucurile pentru a-l face să dorească să aibă aceeaşi înclinaţie pentru salvarea relaţiei nu o are. Dar, înainte de a putea şti care sunt soluţiile pentru a vă salva relaţia este necesar să identificaţi problemele existente.

relaţia

Noi am întocmit o listă cu cele mai comune probleme cu care se poate confrunta relația și vă propunem alături de acestea și soluțiile pe care le puteți intreprinde.

  1. Nu mai vrei să mergi acasă și faci tot ce este posibil să eviți partenerul – ignorând problemele cu partenerul nu poate decât să înrăutățească lucrurile. Realizează că primul pas spre rezolvarea problemelor este aceea să o faceți împreună prin comunicare.
  2. Minți în permanență și ai impresia că și partenerul face la fel, așadar încrederea este pierdută – poate că adevărul te-a deranjat odată iar partenerului tău îi este teamă să nu te jignească? Indiferent de situație recăpătarea încrederii este crucială pentru a vă salva relația. Vorbiți deschis despre aceste lucruri și decideți în mod corect de comun acord să fiți sinceri unul față de celălalt.
  3. V-ați pierdut pasiunea unul față de celălalt – gândește-te și analizează de ce simți în acest fel. Poate că a venit timpul să vorbiți deschis amândoi despre aceste lucruri, să vă exprimați dorințele și să le îndepliniți împreună.
  4. Ești plictisită și poți spune cu precizie ce se întâmplă în fiecare moment, lipsește aventura de la început și totul este banal – faceți o listă cu lucrurile pozitive pe care le vedeți unul la celălalt dar și cu calitățile pe care le apreciați apoi vedeți dacă acestea sunt încă prezente. Apoi discutați și vedeți cum puteți să condimentați viața de cuplu dar să și readuceți acele clipe de neuitat de la început. Puteți începe prin a încerca un restaurant nou, să experimentați un nou hobby, schimbați destinația de vacanță cu ceva exotic și așa mai departe.
  5. Pur și simplu nu îți mai pasă ce vrea să facă partenerul – dacă această indiferență este reciprocă atunci luați o pauză specificând în mod clar termeni și condiții pe care fiecare să le respecte. Luați-vă un răgaz pentru a analiza sentimentele pe care le aveți, toată relația și dacă în această perioadă de pauză absența nu creează decât să vă fie dor de partener atunci știți ce aveți de făcut mai departe.
  6. Lipsa de satisfacție alături de partener, plângeri constante, reînvierea subiectelor vechi de ceartă chiar și dacă ați crezut că sunt rezolvate de mult timp – o astfel de criză nu înseamnă altceva decât că relația trebuie să se dezvolte: căsătoriți-vă, faceți un copil, luați un animal de companie, începeți un proiect nou etc. De asemenea, țineți minte că trebuie să vă dezvoltați în mod constant personalitatea. Nu corelați relația cu viața dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să prețuiți mai mult partenerul atunci când vă aflați în compania lui.
  7. Nu apelați la ajutor de specialitate atunci când situația este mult prea gravă – atunci când relația se confruntă cu probleme grave atunci este mai mult decât recomandat să apelați la ajutor de specialitate. Fiecare relație este unică și tocmai de aceea merită să acordați atenția cuvenită atunci când situația o cere.

Evident, o relaţie perfectă nu există, însă, atunci când întâmpinaţi probleme nu ezitaţi să comunicaţi deoarece acest lucru poate să aducă multă armonie. Nu veţi reuşi să menţineţi flacăra aprinsă decât dacă păstraţi spiritul de aventură viu. Plictiseala în doi este un alt lucru de care trebuie să vă feriţi şi să vă asiguraţi că întotdeauna aveţi ce să faceţi împreună, ce să discutaţi dar şi să puteţi avea o relaţie armonioasă.

(Visited 84 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107