Usturoiul este cel mai vechi antibiotic

usturoiDatorita proprietatilor lui antiseptice, antibacteriene si antivirale, usturoiul este cunoscut in intreaga lume si este folosit atat la gatit, cat si ca leac. El era folosit chiar inainte sa se decopere primele antibiotice. O jumatate de catel de usturoi pe zi scade colesterolul total cu 9%. Daca vrei sa folosesti usturoiul ca medicament, trebuie sa-l consume sub forma de suc sau crud. Este folosit in preparate naturale pentru prevenirea congestiilor nazale, dar are si efecte antibacteriene. El este folosit si in cazul racelilor, previne aparitia arterosclerozei, faciliteaza eliminarea secretiilor, favorizeaza digestia, reduce riscul de cancer de colon si calmeaza durerile musculare. Are proprietati antiseptice, antiparazitare, combate parazitii intestinali si alina inflamatiile provocate de intepaturile insectelor.

usturoi

usturoi

Datorita proprietatilor lui antiseptice, antibacteriene si antivirale, usturoiul este cunoscut in intreaga lume si este folosit atat la gatit, cat si ca leac. El era folosit chiar inainte sa se decopere primele antibiotice. O jumatate de catel de usturoi pe zi scade colesterolul total cu 9%. Daca vrei sa folosesti usturoiul ca medicament, trebuie sa-l consume sub forma de suc sau crud. Este folosit in preparate naturale pentru prevenirea congestiilor nazale, dar are si efecte antibacteriene. El este folosit si in cazul racelilor, previne aparitia arterosclerozei, faciliteaza eliminarea secretiilor, favorizeaza digestia, reduce riscul de cancer de colon si calmeaza durerile musculare. Are proprietati antiseptice, antiparazitare, combate parazitii intestinali si alina inflamatiile provocate de intepaturile insectelor.

Este folosit pentru prevenirea cresterii tensiunii arteriale, in afectiunile cardiace si varice. O parte din calitaitile lui sunt datorate prezentei unor substante precum alicina si sulfura de alil. Este contraindicat in caz de gastrita, iar folosirea indelungata poate cauza o slaba retinere de iod la nivelul glandei tiroide, dar si un miros neplacut.

(Visited 60 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107