Usturoiul ar putea înlocui medicamentele de scădere a tensiunii arteriale

usturoi.Consumul regulat de usturoi poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, acesta având aceleaşi proprietăţi ca unele medicamentele pentru combaterea hipertensiunii, potrivit unui studiu publicat în BMC Cardiovascular Disorders.

Cercetătorii australieni au analizat 11 studii realizate la nivel internaţional, în care pacienţilor le-au fost administrate suplimente de usturoi, sub formă de pudră, pentru perioade cuprinse între trei şi cinci luni, informează dailymail.co.uk .

Specialiştii au descoperit că participanţii, care la începutul studiului sufereau de hipertensiune arterială, au înregistrat o scădere a presiunii sângelui după ce au consumat usturoi zilnic.

usturoi

usturoi.

Consumul regulat de usturoi poate contribui la sc?derea tensiunii arteriale, acesta având acelea?i propriet??i ca unele medicamentele pentru combaterea hipertensiunii, potrivit unui studiu publicat în BMC Cardiovascular Disorders.

Cercet?torii australieni au analizat 11 studii realizate la nivel interna?ional, în care pacien?ilor le-au fost administrate suplimente de usturoi, sub form? de pudr?, pentru perioade cuprinse între trei ?i cinci luni, informeaz? dailymail.co.uk .

Speciali?tii au descoperit c? participan?ii, care la începutul studiului sufereau de hipertensiune arterial?, au înregistrat o sc?dere a presiunii sângelui dup? ce au consumat usturoi zilnic.

În unele cazuri, efectele au fost similare cu cele ob?inute cu ajutorul medicamentelor destinate sc?derii presiunii sângelui, precum agen?ii betablocan?i sau inhibitorii ACE (enzima de conversie a angiotensinei), potrivit doctorului Karin Ried, de la Universitatea Adelaide, din Australia de Sud.

Numai în Marea Britanie, peste 16 milioane de persoane sufer? de hipertensiune arterial? ?i mult mai mul?i oameni sufer? de aceast? boal? f?r? a fi con?tien?i de existen?a ei. În cazul în care boala nu este tratat?, exist? riscul producerii infarctului ?i a accidentelor cerebrale. Medicii recomand? ca pacien?ilor s? mic?oreze consumul de sare, s? previn? obezitatea ?i s? fac? sport.

Ried, coordonatorul echipei de cercet?tori care a realizat studiul, a indicat c? voluntarilor li s-au administrat doze de praf de usturoi cuprinse între 600 ?i 900 de miligrame, echivalentele unor cantit??i de 3,6 – 4 miligrame de ingredient activ al usturoiului, alicina (substan?a responsabil? de mirosul specific).

Un c??el de usturoi proasp?t con?ine între 5 ?i 9 miligrame de alicin?.

Cercet?torii vor efectua mai multe studii pentru a stabili dac?, în timp, suplimentele de usturoi ar putea avea efecte asupra bolilor cardiace.

(Visited 43 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.