Unghiile false si istoria lor

Profesorul si stomatologul Fred Slack din Philadelphia, s-a ranit intamplator la deget, afectandu-si grav placa unghiala.
Deoarece una dintre conditiile obligatorii ale activitatii stomatologice este igiena impecabila a mainilor si a unghiilor, dar si lipsa leziunilor pe suprafata pielii, trebuia gasita o solutie rapida pentru rezolvarea acestei probleme.

ungii false

Profesorul si stomatologul Fred Slack din Philadelphia, s-a ranit intamplator la deget, afectandu-si grav placa unghiala.
Deoarece una dintre conditiile obligatorii ale activitatii stomatologice este igiena impecabila a mainilor si a unghiilor, dar si lipsa leziunilor pe suprafata pielii, trebuia gasita o solutie rapida pentru rezolvarea acestei probleme.

Lui Fred i-a venit o idee, el a luat o bucata de folie groasa, a decupat-o dupa forma unghiei si a fixat-o sub unghia ranita, sprijinind-o de buricul degetului.
Asa a aparut baza care a permis tratarea unghiei traumate si, cum sa dovedit ulterior, prima forma pentru construirea unghiilor artificiale.ungii false


Impreuna cu aceasta a luat nastere si o noua tehnologie, intrucat Fred Slack a aplicat peste unghia ranita un material folosit in plombarea dintilor, pe care l-a pilit si l-a slefuit pana a obtinut ceva foarte asemanator cu unghia naturala. Rezultatul era uluitor! Durerea a trecut instantaneu, iar unghia a crescut in timp si s-a restabilit complet. Incurajat de prima experienta, dentistul a continuat experimentul de alungire a unghiilor, utilizand forme confect ionate manual si acril destinat reconstructiei dintilor.

 
Rezultatele au fost atat de spectaculoase, incat lui Fred i s-a alaturat in curand si fratele lui, Tom. Tom Slack era de asemenea stomatolog. Rezultatul colaborarii dintre cei doi a fost obtinerea brevetului pentru inventie-primele forme de unghii din lume si compozitia acrilica destinata constructiei unghiilor false.
S-a decis prezentarea inven?iei sub marca Patti Nails. Brand-ul a obtinut acest nume datorita Patriciei Still, care a prezentat si a promovat produsul in supermarket-uri. Ulterior a aparut alta marca, Glamour Nail.
Noul produs a trezit interesul multor personalitati. Binein?eles ca posibilitatea de a avea o manichiura perfecta nu putea trece neobservata pe langa Hollywood. Aici au avut loc primele experimente de construct ie a unghiilor cu diferite tipuri de acril. Primele materiale folositenu erau tocmai ideale, iar unghiile rezultate era departe de a fi perfecte.
Acrilul era incontrolabil, se usca aproape instantaneu, iar pilirea se transforma intr-un adevarat chin atat pentru tehnician, cat si pentru client. Din aceste motive, procesul alungirii unghiilor dura foarte mult timp. Aceste greutati se regaseau in pretul serviciului. Prin urmare, doar starurile de cinema si persoanele foarte bogate isi puteau permite acest moft. In scurt timp, marcile Patti Nails si Glamour Nail vor fi amenintate de un nou concurent din Texas, Mona Nails.
Criza industriei din anii ‘60 La mijlocul anilor ‘60, unghiile din acril au fost redenumite – unghii de portelan. Cher si Diana Ross au avut un aport considerabil in promovarea unghiilor false. Insa, din cauza mirosului intepator, a dificultat ilor de realizare a extensiilor si a tehnologiei imperfecte ce cauza numeroase traumatisme unghiilor naturale, extensiile acrilice de prima generatie au inceput sa capete un renume tot mai prost. Situatia s-a agravat si mai mult atunci cand au inceput sa apara cazuri de alergii severe si boli de piele provocate de metilmetacrilat, componentul principal al monomerilor. Dupa efectuarea unei serii de cercetari s-a descoperit ca metilmetacrilatul era cea mai toxica substanta din compozitia materialului utilizat.Noua industrie a extensiilor de unghii se confrunta cu un moment critic. Pe de o parte, aceasta cucerise o multime de admiratoare, care cu orice pret isi doreau sa aiba unghii lungi si ingrijite.
Pe de alta parte, utilizarea metilmetacrilatului devenea imposibila si periculoasa. La scurt timp, companiile producatoare au inceput sa efectueze cercetari si experimente pentru a gasi o alternativa care sa inlocuiasca acest component. Rezultatele n-au intarziat sa apara – noua formula era foarte asemanatoare cu metilmetacrilatul, dar folosirea lui nu reprezenta niciun pericol pentru sanatatea clientilor. Aceasta substanta era – etil metacrilatul (EMA).
Acest compus se regaseste si astazi in produsele profesionale destinate extensiilor de unghii.

(Visited 201 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107