Uleiuri benefice pentru frumusețea ta

uleiÎn afara cunoscutului ulei de măsline, pe care îl folosim în măștile pentru păr, dar și în tratamentele corporale, poți încerca o multitudine de uleiuri benefice pentru frumusețea, dar și sănătatea ta.
   Descoperă beneficiile lor și cele mai potrivite modalități de folosire în tratamentele cosmetice. Nu uita că poți include toate aceste uleiuri (disponibile în magazinele naturiste) în dieta ta, ceea ce te ajută să obții frumusețea din interior.

ulei

ulei

În afara cunoscutului ulei de m?sline, pe care îl folosim în m??tile pentru p?r, dar ?i în tratamentele corporale, po?i încerca o multitudine de uleiuri benefice pentru frumuse?ea, dar ?i s?n?tatea ta.
   Descoper? beneficiile lor ?i cele mai potrivite modalit??i de folosire în tratamentele cosmetice. Nu uita c? po?i include toate aceste uleiuri (disponibile în magazinele naturiste) în dieta ta, ceea ce te ajut? s? ob?ii frumuse?ea din interior.

ulei2Uleiul din sâmburi de struguri
   Este un ulei astringent ce poate fi folosit cu succes în tonifierea ?i cur??area  pielii.  Pentru c? are o structur? lejer?, nu las? o pelicul? gras? la nivelul pielii ?i este un excelent tratament pentru tenul acneic. Are o concentra?ie ridicat? de acid linoleic, un acid gras foarte important pentru membranele celulare de la nivelul pielii. Puterea sa antioxidant? este excelent?, ceea ce ajut? la prevenirea îmb?trânirii premature a pielii. Studiile au ar?tat c? uleiul din sâmburi de struguri are o putere antioxidant? de 50 de ori mai mare decât a vitaminei E ?i de 20 de ori mai mare dec?t a vitaminei C.

ulei3Uleiul sau untul de cocos
    De?i are o consisten?? bogat? ?i foarte gras?, uleiul de cocos este absorbit rapid de piele. Tocmai pentru c? este atât de cremos, este ideal pentru pielea foarte uscat? ?i în special pentru zone precum coatele, c?lcâiele ?i genunchii. Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, dar se tope?te rapid în contact cu pielea. Uleiul de cocos simplu este un bun  aliat  al  femeilor  îns?rcinate, reu?ind s? previn? apari?ia vergeturilor, dac? este aplicat frecvent. Adaug? câteva capsule de vitaminaE în uleiul de cocos topit ?i ob?ii un tratament  foarte  hr?nitor  pentru pielea uscat?. În India, uleiul de cocos este folosit pentru îngrijirea p?rului. De?i numeroase  produse  de  îngrijire pentru p?r con?in ulei sau extract de cocos, po?i apela direct la surs?, folosind uleiul de cocos direct pe p?r?i pe scalp, o dat? pe s?pt?mân?. Pune în palm? câteva linguri?e de ulei, maseaz? pe scalp ?i pe toat? lungimea p?rului, las? s? ac?ioneze cel pu?in 15 minute, apoi spal?-te pe cap.

ulei4Uleiul de susan
    Cel mai important element pentru piele con?inut de uleiul de susan, care îl face atât de benefic ?i hidratant, este vitamina E. Pe lâng? aceasta mai con?ine vitamine din complexul B, vitamina A, dar ?i al?i nutrien?i, printre care fosfor, cupru, calciu, zinc ?i magneziu. De asemenea, are un puternic efect antioxidant. De?i este gras ?i dens, uleiul de susan este absorbit în totalitate  de piele, în special în asociere cu un masaj intens. Efectele sale calmante îl recomand? pentru folosirea dup? plaj?, în tratarea arsurilor solare.

ulei5Uleiul de argan
    Este un secret al frumuse?ii folosit de secole de femeile marocane. Având o concentra?ie ridicat? de acizi gra?i ?i o cantitate mare de vitamina E, uleiul de argan are propriet??i restructurante, fiind folosit pentru tratarea unor probleme ale pielii, de la acnee, psoriazis ?i eczeme, pân? la piele uscat?, riduri sau cicatrici. Uleiul de argan provine din Maroc, singura ?ar? în care exist? arborele Argan, din ale c?rui fructe este extras. Pentru c? procesul de extragere este unul complicat, realizat pân? de curând exclusiv manual,  pre?ul lui este destul  de mare.  Dar  tocmai pentru c? este foarte bogat în substan?e active, numai câteva pic?turi sunt suficiente pentru hidratarea tenului sau mâinilor.

ulei6Uleiul de migdale
   Numit ?i ulei de migdale dulci,acesta se num?r? printre cele mai folosite tipuri de uleiuri în industria frumuse?ii. Con?ine vitamina E ?i numero?i nutrien?i ce hr?nesc pielea, dar are în acela?i timp ?i o formul? foarte lejer?, ceea ce permite aplicarea pe întreg corpul ?i chiar pe fa??. Este o baz? ideal? pentru uleiul de masaj ce poate fi f?cut în cas?. Tot ce  trebuie s? faci este s? adaugi câteva pic?turi de uleiuri esen?iale, precum lavand?, santal sau rozmarin. Po?i folosi uleiul astfel aromat  nu  numai  pentru  masaj,dar ?i dup? baie, ca pe un ulei de corp ce se aplic? pe pielea ud?. Poate fi folosit cu succes ?i în m??tile pentru p?r, la fel ca ?i uleiul  de m?sline.

(Visited 53 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.