Trusa de urgenta pentru calatorii

Pentru că suntem în perioada concediilor, pe lângă programarea cu atenție a destinaț iei, efectuarea bagajelor, ar fi bine să ne aprovizionăm cu câteva remedii pentru trusa de călătorie.
Sunt remedii care pot fi folosite în caz de nevoie de către adulți și copii și care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste câteva probleme ce pot să apară.
Iată ce ar trebui să conțină o asemenea trusă de călătorie;

medicamente

Pentru că suntem în perioada concediilor, pe lângă programarea cu atenție a destinaț iei, efectuarea bagajelor, ar fi bine să ne aprovizionăm cu câteva remedii pentru trusa de călătorie.
Sunt remedii care pot fi folosite în caz de nevoie de către adulți și copii și care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste câteva probleme ce pot să apară.
Iată ce ar trebui să conțină o asemenea trusă de călătorie;medicamente


Aconit CH 30 pentru febra apărută brusc, ca urmare a expunerii la curenți de aer rece, pentru frica intensă sau urmări ale șocurilor.
Apis CH 30 pentru înțepături de insecte, cu roșeață, tumefiere, senzație de arsură sau mâncărime, toate ameliorate de aplicații de apă rece. Se poate folosi și în arsura solară ușoară, în abces dentar sau urticarie.
Arnica CH 30 este remediul ideal al traumatismelor, rănilor, loviturilor, dar este util și în febra musculară, dar și la adaptarea la un nou fus orar.
Argentum Nitricum CH 30 este util în tulburări digestive(diareea călătoriilor), cu balonări, scaune verzi, stare de agitație, panică.
Arsenicum Album CH 30 se va da în cazuri mai severe, cu greață, vărsături , diaree cu deshidratare și stare marcată de anxietate.
Carbo Vegetabilis CH 30 este un remediu anti-șoc, poate readuce respirația în cazul unui colaps de scurtă durată (se poate da până la venirea salvării).
Cocculus CH 30 se indică pentru răul de mișcare, cu stare de amețeală, grețuri, vărsături. Se poate înlocui cu preparatul complex Cocculine, utilă pantru răul de transport atât pe uscat cât și pe mare sau avion.
Eupatorium CH 30 este remediul stării de rău cu dureri musculare, de parcă ar fi bătut, cu dureri ale globilor oculari, nevoia de a sta jos, senzație de oboseală intensă.
Ledum CH 30 administrat pe toată perioada călătoriei ne previne de reacțiile neplăcute la înțepăturile de insecte, când destinația este o zonă mlăștinoasă sau pe malul apei.
Hepar Sulfur CH 30 se va da la tendința la supurații, abces dentar, panarițiu , flegmon, oriunde există puroi, chiar și în gât.
Nux Vomica CH 30 se poate folosi la orice indigestie, ca urmare a amestecării alimentelor, pentru orice fel de dureri abdominale apărute în călătorie, dar și pentru constipație din călătorii. Este un remediu bun și pentru mahmureală sau stare de rău după consum exagerat de
băuturi alcoolice.
Urtica Urens CH 30 se folosește în urticarie, alergii la căldură apărute în cursul călătoriilor în țările călduroase. Pe lângă aceste produse, există o serie de remedii complexe care conțin mai multe remedii și care pot fi achiziționate de la orice farmacie și care pot rezolva cu succes probleme mai ușoare de sănătate.
Paragrippe de exemplu pentru răceli ușoare, Sedativ PC pentru neliniște, imposibilitatea adormirii într-un pat nou, Homeogene 9 pentru dureri de gât, tuse, răgușeală.
Modalitatea de administrare în călătorie, în situațiile grave, sub formă dizolvată în apă, 3 granule și se va bea câte o înghițitură din 10- 10 minute, până se ajunge la medic.
În cazuri mai puțin severe se vor administra 3 granule din oră în oră câteva doze până la ameliorarea simptomelor și apoi dacă mai este nevoie, câte 3 granule de 3 ori pe zi câteva zile.
Vă doresc un concediu în care să nu aveți nevoie de medic și nici de medicamente. Dar totuși, remediile nu le uitați acasă.

Dr. Szatmari Anamaria, medic
homeopat Clinica Sf.Anton

(Visited 151 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107