Tratamente naturiste pentru alergia la frig

alergia la frig

Pentru multe persoane frigul este cel mai mare dușman în anotimpul rece. Alergia la frig este o afecțiune de care suferă foarte mulți oameni. Dacă pentru unii o bătaie în zăpadă este distracția supremă pentru alții reprezintă expunere la frig. Deci, un risc mai mare să apară această alergie la frig.

Pe piață există o mulțime de tratamente pentru alergia la frig începând de la cele naturiste până la cele medicamentoase. Însă, pentru a putea preveni din timp afecțiunea este esențial să cunoașteți și factorii care o declanșează.

alergia la frig

 

Simptomele pe pentru alergie la frig

Simptomele se pot vedea imediat după expunerea la frig, aer sau apă rece. Manifestările deși au loc atunci când pielea se expune la un mediu rece, totuși agravarea afecțiunii se petrece în momentul în care pielea se încălzește.

Această alergie la frig poartă și denumirea de urticarie și presupune administrarea unor antihistaminice și măsuri profilactice precum evitarea frigului, a contactului cu obiecte reci, suprafețe reci, zăpadă sau consumul de băuturi reci. În prevenirea alergiei la frig specialiștii recomandă să evitați toți acești factori. În momentul în care trebuie să ieșiți din casă trebuie să vă îmbrăcați gros astfel încât să puteți evita eficient expunerea la frig.

Ce vă ajută cel mai mult să tratați o astfel de afecțiune?

Dacă deja luați niște medicamente în acest sens, atunci puteți să încercați să administrați și câteva dintre următoarele tratamente naturiste pe care vi le recomandăm.

De exemplu, alimentația. Un factor deosebit de important de luat în considerare. S-a demonstrat științific faptul că alimentele bogate în proteine încălzesc mai bine corpul decât cele bogate în amidon sau grăsimi. Meniul de iarnă trebuie să fie mai consistent, tocmai de aceea o tocăniță de pui sau peștele sunt recomandate să fie consumate.

alergia la frig

Mâncărurile condimentate reprezintă iarăși un remediu foarte bun deoarece sunt cele care au capacitatea de a emana căldură în corp. Pun sângele în mișcare și veți putea să faceți față mai ușor frigului de afară. Însă, nu trebuie să abuzați de aceste alimente deoarece pot afecta stomacul.

Plantele minune pentru tratarea alergiei la frig

Urzica este una dintre principalele tipuri de plante care au o acțiune benefică asupra multor tipuri de alergii.  Datorită proprietăților antihistaminice ajută la ameliorarea simptomelor.  Încercați să consumați ceai de urzică cel puțin de trei ori pe zi, timp de o lună.

Un alt produs naturist care poate aduce foarte multe beneficii în tratarea acestei afecțiuni este sucul de țelină.  Dacă nu vă place acest suc sau în general nu  le consumați atunci puteți să folosiți țelina în diferite salate de crudități.

Ca tratament local, puteți utiliza ulei de sunătoare. Un alt aliat este ceaiul de măceșe. Dacă le consumați pe acestea timp de o lună, câte 500 ml pe zi veți ajunge la concluzia că are niște rezultate spectaculoase.

De asemenea, puteți încerca orice alte alimente care întăresc sistemul imunitar. În plus, ceea ce puteți să faceți este să vă protejați de frig dar și de consumul băuturilor reci.

O ultimă recomandare este aceea să nu uitați să cereți sfatul medicului deoarece numai acesta este capabil să pună un diagnostic corect cât și să vă recomande tratamentele adecvate.

(Visited 194 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107