Cum scăpăm de răceală şi gripă utilizând remedii naturiste?

răceală şi gripă

Atunci când vine vorba despre răceală şi gripă parcă totul se întoarce cu susul în jos şi nu mai putem să fim noi înşine. Devenim o variantă a noastră mult mai lentă, mult mai sleită de puteri şi în mod vizibil cu o stare de sănătate mult mai proastă. Tratamentele pentru răceală şi gripă de la farmacie pot să fie eficiente pentru tratarea acestor afecţiuni, însă, pe termen lung sunt şanse să cauzeze alte probleme de sănătate.

Recomandarea noastră este aceea să luaţi în calcul şi utilizarea unor tratamente naturiste deoarece acestea pot să fie mult mai eficiente şi nu creează efecte adverse.  Aşadar, iată care sunt cele mai eficiente remedii pentru a trata răceala şi gripa.

Fitoterapie

răceală şi gripă

Maghiranul 
se administrează sub formă de infuzie. La o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de măghiran. Lăsaţi vasul acoperit timp de 15-20 de minute după care se strecoară. Se bea îndulcit cu miere şi fierbinte. După aproximativ un sfert de oră veţi constata că veţi transpira. Acesta este momentul în care începeţi să eliminaţi toxinele din organism în timp ce sinusurile şi căile respiratorii sunt eliberate. Înainte de declanşarea bolii se bea câte o cană de ceai la un interval de 20-40 de minute timp de câteva ore. Atunci când s-a declanşat gripa ceaiul se bea numai în afara perioadelor de febră.

răceală şi gripăBusuiocul este un alt tip de plantă foarte eficient în lupta cu simptomele de răceală şi gripă. Ceaiul se consumă îndulcit cu miere şi veţi constata că la scurt timp organismul este revitalizat şi vă veţi simţi mai vioi. Ceaiul se bea fierbinte şi se evită consumul de alimente în timpul tratamentului. Dacă doriţi să administraţi o doză de şoc pentru a preveni simptomele de răceală şi gripă, şi constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc îndulcit cu miere la intervale de 15-30 de minute una de cealaltă. Ceaiul se prepară din una sau două tulpini de busuioc la o cană de apă clocotită şi lăsat la infuzat timp de 15 minute. În cazul în care se instalează febra se adaugă şi o linguriţă sau două de mentă la o cană de ceai.

Leacuri din bătrâni pentru răceală şi gripă

răceală şi gripăHreanul – sinusurile congestionate, nasul înfundat şi multe alte astfel de neplăceri se vindecă foarte uşor dacă se pun două sau trei linguri de hrean ras învelit într-o basma roşie. Aceasta din urmă se ţine circa 5-30 de minute pe frunte şi la rădăcina nasului. Cataplasma se va ţine mai puţin în cazul în care aveţi o piele sensibilă pentru a evita apariţia unor probleme mai serioase. În cadrul tratamentului pentru răceală şi gripă, desfundarea nasului are o importanţă deosebită. Dacă se respiră normal pe nas atunci se evită apariţia bolilor bronşice sau pulmonare care pot apărea în urma unor complicaţii apărute atunci când ne confruntăm cu răceala şi gripa. Mai ales în tratarea sinuzitei acest remediu nu are egal. După o cură de 5 zile în care se aplică tratamentul o dată sau de două ori se elimimă rapid afecţiunea.

răceală şi gripăCeapa este un alt remediu eficient pentru răceală şi gripă. Cu ajutorul unui decoct de ceapă afecţiunea nu are nici o şansă să se agraveze ci, din contră, va trece mult mai repede. Pentru prepararea remediului se iau două cepe mari, întregi, cu tot cu coajă, se spală şi se pun la fiert în 1 si 1/2 cană de apă timp de un sfert de oră. Decoctul se consumă cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol şi fără a adăuga nimic în plus. Ceaiul nu este tocmai plăcut la gust însă acţiunea sa este una rapidă. Se zice că nu există leac mai bun contra tusei, durerilor în gât şi în piept.

Aşadar, pentru tratamentul simptomelor de răceală şi gripă puteţi lua în considerare şi aceste remedii. Sunt eficiente. testate şi funcţionează în mod sigur.

 

(Visited 94 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107