Tot mai multi copii devin obezi

copii_obeziIn ultimii ani tot mai multi copii sub zece ani devin obezi. Multi dintre acestia sunt supraponderali tocmai din cauza parintilor care le permit acestora consumarea in exces a produselor de fast food, a dulciurilor si a sucurilor acidulate. Tocmai de aceea acest material este adresat parintilor care au copii in aceasta situatie. Ei trebuie sa realizeze riscul la care isi supun copilul si sa-i formeze inca de la o varsta frageda un regim de viata sanatos. Parintii trebuie sa supravegheze indeajuns evolutia greutatii micutilor, iar daca observa vreo schimbare sa nu permita evolutia acesteia, deoarece in timp copiii devin maturi, iar bolile cu care se pot confrunta sunt multiple. Diabetul, tensiunea arteriala crescuta, atacuri de inima sau cerebrale, precum si anumite tipuri de cancer, toate sunt boli cu care acestia risca sa se confrunte. Cu toate acestea, consumatorii, mai exact copiii, dar si adultii nu se arata îngrijorati, majoritatea evitand consumarea legumelor, a fructelor, a mancarii sanatoase in general.

copii_obezi

copii_obezi

In ultimii ani tot mai multi copii sub zece ani devin obezi. Multi dintre acestia sunt supraponderali tocmai din cauza parintilor care le permit acestora consumarea in exces a produselor de fast food, a dulciurilor si a sucurilor acidulate. Tocmai de aceea acest material este adresat parintilor care au copii in aceasta situatie. Ei trebuie sa realizeze riscul la care isi supun copilul si sa-i formeze inca de la o varsta frageda un regim de viata sanatos. Parintii trebuie sa supravegheze indeajuns evolutia greutatii micutilor, iar daca observa vreo schimbare sa nu permita evolutia acesteia, deoarece in timp copiii devin maturi, iar bolile cu care se pot confrunta sunt multiple. Diabetul, tensiunea arteriala crescuta, atacuri de inima sau cerebrale, precum si anumite tipuri de cancer, toate sunt boli cu care acestia risca sa se confrunte. Cu toate acestea, consumatorii, mai exact copiii, dar si adultii nu se arata îngrijorati, majoritatea evitand consumarea legumelor, a fructelor, a mancarii sanatoase in general.

Nu doar mancarea este evitata de tineri ci si sportul

Lipsa miscarii, mirajul calculatorului si televizorul sunt consecintele kilogramelor in plus. Cu toate ca se lanseaza tot mai multe campanii de informare si prevenire a obezitatii nici acestea se pare ca nu dau rezultate. Copiii evita sa faca sport, orele de educatie fizica sunt evitate, iar lipsa unei educatii in acest sens duce la acest fenomen numit obezitate intalnit atat la copii cat si la adulti.

(Visited 19 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107