Tot ce trebuie să ştii despre un concediu de vară perfect fără să te stresezi încă de la început

Prin definiţie orice călătorie este stresantă. Numai gândul că în curând vei păşi în paradis şi vei uita de toate te mai face să zâmbeşti. Însă dacă planifici totul din timp pentru acest concediu de vară vei reuşi să scapi de tot stresul şi să te bucuri că trece timpul şi vei pleca. Dacă vei planifica totul corect atunci vei fi scutită de la a te stresa chiar şi pe ultima sută de metri. Aşadar, vei putea să  pleci în vacanţă cu zâmbetul pe buze. Aşadar iată care sunt ponturile de călătorie dar şi ce trebuie să ai în bagaj.

Lucruri pe care trebuie să le ai în bagaj într-un concediu de vară

Sfaturile specialiştilor sunt întotdeauna bine venite. Aceştia recomandă ca în bagajul pentru un concediu de vară să incluzi cât mai multe piese vestimentare albe, de preferinţă cât mai lejere. Nu numai că te vei simţi foarte bine în acestea ci şi vei putea să combini piesele vestimentare cu multe altele pe care le ai în bagaj.

Dacă nu doreşti să fie neapărat albe hainele, poţi să te orientezi către o culoare de bază. În jurul acesteia vei putea construi multe ţinute frumoase. De asemenea, gândeşte-te care sunt locaţiile pe care le vei vizita în acest concediu de vară dar şi care sunt activităţile pe care ţi le-ai planificat. Nu uita să incluzi în bagaj şi o eşarfă care va fi de ajutor în serile răcoroase. Tot în bagaj trebuie să incluzi nişte pungi de plastic pentru a putea ambala hainele care s-au murdărit. Dacă printre facilităţile hotelului unde stai se numără şi servicii de curăţătorie atunci vei putea să dai hainele la spălat.

Mai ales dacă mergi în călătorie într-o locaţie exotică este recomandat să ai o valiză care să iasă în evidenţă, să fie uşor de descris şi recunoscut. În cazul în care se pierde valiza la aeroport vei putea să o recuperezi mult mai uşor.

Recomandări pentru un zbor cât mai lin

În cazul în care schimbarea de fus orar te dă peste cap atunci evită să consumi băuturi alcoolice cu câteva zile înainte. Şi dacă poţi să alegi între mai multe zboruri atunci îţi recomandăm să îl alegi pe cel de dimineaţă. Acesta din urma va fi mai ieftin şi nici nu va avea întârzieri. Nu uita să iei cu tine dezinfectant pentru mâini pentru cazul în care nu ai acces la baie şi doreşti să mănânci ceva.

Dacă ţi este teamă că stomacul tău va avea de suferit în timpul zborului atunci consumă 1000 mg de ghimbir uscat de la Plafar înainte de a pleca de acasă şi, dacă este nevoie atunci repetă operaţiunea. Sunt şi cazuri în care zborurile sunt supraaglomerate iar în acest caz nu trebuie deloc să te oferi voluntară să cobori. Aşteaptă ca linia aeriană să fie cu adevărat în impas şi dacă se dovedeşte acest lucru pasagerii care au de suferit în urma acestei lipse de organizări atunci în mod clar vei fi recompensată iar hotelul unde va trebui să stai să faci escală va fi suportat de compania aeriană.

Învaţă câteva cuvinte în limba ţării în care mergi şi foloseşte-le deoarece vei fi mai apreciată. Localnicii privesc cu ochi buni turiştii care se străduiesc să converseze cu ei în limba lor. Nu uita să iei cu tine o hartă şi să o ai cu tine de fiecare dată când ieşi din hotel pentru a te aventura în oraş. Va fi deosebit de utilă chiar şi dacă este vorba să te afli într-o zonă în care telefonul nu are acoperire.

 

 

(Visited 175 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107