Tort cu ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7- 8 ouă,
- 120 g de zahăr,
- 140 g de făină,
- 40 g de cacao,
- unpraf de copt,
- un zahar vanilat.

Pentru blat:
- 7- 8 ouă,
- 120 g de zahăr,
- 140 g de făină,
- 40 g de cacao,
- unpraf de copt,
- un zahar vanilat.
Pentru crem?:
- un praf de budincăde ciocolată,
- 400 g de zahăr,
- 500 g de lapte,
- 100 g de făină,
- 500 g de unt,
- 50 g de cacao,
- o glazură de ciocolată, sau o ciocolată fină (100 g),
- stafide după gust.
Mod de preparare:
Blatul:
Separăm galbenuşurile de albuşuri, iar albuşurile şi zahărul se bat spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă fin. Se amestecă şi făina cu cacaua, cu praful de copt şi cu zahărul vanilat, apoi se adaugă treptat la spuma de ouă.
Se împarte în 4 părţi egale şi se coc 4 blaturi.
Între timp se prepară crema. Se împarte laptele în două, jumătatea se pune la fiert la foc mic, iar restul se amestecă cu făina şi cu budinca, apoi se adaugă la laptele încălzit şi se amestecă continuu, până se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se amestecă cu zahărul, iar după răcirea completă se amestecă cu untul, iar cu mixerul se bate spuma, se adaugă cacaoa, cu grijă să nu facă noduri şi se mai mixează puţin.
Crema se împarte în 3 părţi egale şi se umpe blaturile. Ciocolata se topeşte pe aburi, sau se prepară glazura după reţetă şi se toarnă peste tort. Partea laterală se poate netezi mai uşor cu cremă.
Poftă bună!