Topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă din România pe care trebuie neapărat să le vezi

Atunci când te gândeşti la destinaţii de vacanţă te gândeşti în mod automat la locaţii exotice. Însă, chiar şi aici în România poţi să descoperi o mulţime de locuri în care să te poţi deconecta. De asemenea, vei putea să afli lucruri inedite şi să te bucuri de frumuseţea de acasă. În plus, sunt destinaţii de vacanţă care nu necesită un buget foarte mare şi nici planificare foarte multă.

Cum este esenţial să vă decideţi din timp care vor fi aceste destinaţii de vacanţă pe care le veţi urma în această vară. venim în ajutorul dumneavoastră cu câteva sugestii.

Destinaţii de vacanţă de vis indiferent de preferinţe

Dacă nu eşti fanul plajelor aglomerate atunci această destinaţie de vacanţă pe care ţi-o vom prezenta sigur îţi va fi pe plac.  Este vorba despre Gura Portiţei un paradis care se află la 50 de km de Tulcea. Reprezintă o alternativă foarte bună la plajele zgomotoase de pe litoral. Plajă sălbatică, aer curat, apă cristalină şi mâncare delicioasă. Acestea sunt motivele perfecte pentru care merită să petreci o vacanţă aici.

Complexul turistic este construit pe o insulă înconjurată de lacul Goliviţa dispunând de 15 vile cu un total de 75 de camere şi 77 de căsuţe de lemn amplasate pe plajă şi în locuri special amenajate. Este locul potrivit pentru o vacanţă liniştită şi confortabilă. Pentru cei care doresc totuşi puţină distracţie, în fiecare weekend se organizează petreceri cu specific local.

Vacanţa la munte din acest an

Nu am uitat nici de cei care preferă muntele. Mai ales dacă ai vizitat tot ce era de vizitat în ţara noastră şi eşti în căutarea unei locaţii care să te impresioneze atunci trebuie să vizitezi Râpa Roşie. Acest colţ de paradis este situat în apropierea oraşului Sebeş pe o suprafaţă de 800 de metri. Canionul face parte din rezervaţia complexă Râpa Roşie şi este o arie protejată datorită florei şi geologiei unice.

Însă aici nu veţi putea descoperi numai peisajele care să vă taie răsuflarea. Zona canionului este cunoscută şi pentru descoperirea unor fosile de dinozaur.

Locaţii perfecte pentru o escapadă cu prietenii

O astfel de locaţie este Sighişoara, localizată în zona Transilvaniei. Pur şi simplu vei simţi că te-ai întors în timp deoarece arhitectura medievală, mâncarea bună şi distracţia te vor ţine ocupat. Este unul dintre cele mai frumoase oraşe medievale din România şi se merită ca cel puţin pentru un weekend să reuşiţi să vizitaţi oraşul. În fiecare vară se organizează un festival medieval care atrage turişti din toate colţurile lumii, aşadar nu îţi va fi greu să te simţi bine.

O altă destinaţie perfectă este Lacul Roşu. Punctul de atracţie al zonei este lacul care s-a format în anul 1837 sau 1838 şi este de culoare roşiatică datorită alunecărilor de teren cu masă argiloasă care au format lacul.

Încă o propunere pe care vi-o facem este Rezervaţia de Zimbri Neagra, Bucşani. Aici puteţi să admiraţi falnicele mamifere care se află la doar câţiva kilometri de capitală. Peste 35 de exemplare se bucură de rezervaţia naturală situată într-o locaţie liniştită. Mamiferele se pot bucura de 166 de hectare de pădure.

Dacă aceste locaţii vi s-au părut interesante atunci puteţi să le vizitaţi fie alături de prieteni fie alături de familie. Veţi putea să vă bucuraţi de tot ceea ce are de oferit ţara noastră. Desigur, acestea sunt doar câteva sugestii însă mai sunt multe alte lucruri de descoperit în această minunată ţară.

(Visited 70 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107