Tipuri de migrene

tipuri de migrene

Există mai multe tipuri diferite de dureri de cap migrenoase, cu unele migrene care se încadrează în mai multe categorii.

Ele includ:

Migrena abdominală: Acest tip de migrena este diagnosticata mai ales la copii. Simptomele includ dureri abdominale, greață și vărsături.

Migrena baziliara: Acest tip de migrena include, de obicei, simptome neurologice, cum ar fi tulburări vizuale.

Migrena cronică: O migrenă cronică este definită ca durerea de migrena, care este experimentata timp de 15 sau mai multe zile pe lună. Orice tip de migrena poate fi cronica.

Migrena hemiplegică: Acest tip de migrenă vine în două forme: migrenă familială hemiplegică (FHM) si migrena hemiplegică sporadica (SHM).

Ambele sunt caracterizate printr-o aură care poate dura zile sau chiar săptămâni, febră și hemiplegie (paralizie pe o parte a corpului). Ambele sunt relativ rare.

Durerea de cap spărgător de gheață: După cum sugerează și numele, o durere cap spargator de gheață este o migrenă caracterizată prin dureri de junghi. Din fericire, este relativ mai puțin frecventa și de obicei de scurtă durată.

Migrena cu aura: Acest termen se referă la o migrenă, care este însoțită de tulburări neurologice – vizuale, vorbire, sau modificări senzoriale care apar de obicei inainte sau in timpul unui atac.

Majoritatea persoanelor care sufera de migrena nu experimenteaza o aură.

Migrena oculara: De asemenea, cunoscuta sub numele de migrenă retiniana, acest tip de migrenă se caracterizează prin atacuri repetate de tulburări vizuale specifice înainte de faza  durerilor de cap, inclusiv:

-Zone de vizibilitate redusă sau pierdute

-Scintillations (văzând lumina scânteietoare)

-Orbire temporară

Durerea de cap post-traumatica: Acest tip de migrena este comuna in randul persoanelor cu tulburare de stres post-traumatic sau care au suferit un traumatism cranio-cerebral.

Durerea de cap exertional primara: Acest tip de durere de cap apare în timpul exercițiului fizic și este experimentat de aproximativ 10 la suta din populatie. Este mai frecvent la bărbați decât la femei.

Nevralgia de trigemen: Aceasta este o afectiune comuna de durere facială, care afecteaza de obicei persoanele cu varsta de peste 50 de ani.

Nevralgia de trigemen pot sa apara cu sau fara migrene.

 

Alte tipuri de dureri de cap: alte tipuri, mai rare de dureri de cap, care nu sunt legate de migrene includ:

-Dureri de cap cu dispersie (dureri de cap, care se petrec în tipare sau clustere)

-Dureri de cap netratabile (orice durere de cap, inclusiv o migrenă, care nu răspunde la tratament)

-Nevralgia occipitală (o afecțiune care provoacă dureri în partea din spate a capului)

-Paroxistică hemicranie (durere pulsatila pe o parte a feței sau în jurul ochilor)

(Visited 147 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107