Supă limpede de fazan cu tăiţei
Ingrediente:
- Un fazan curăţat, de circa 700 g, iar dacă greutatea diferă restul ingredientelor se calculează în funcţie de acesta
- o ceapă
- 3-4 morcovi
- 2 pătrunjei
- ţelină

- Un fazan cur??at, de circa 700 g, iar dac? greutatea difer? restul ingredientelor se calculeaz? în func?ie de acesta
- o ceap?
- 3-4 morcovi
- 2 p?trunjei
- ?elin?
- o gulie, alte legume
- t?i?ei pentru sup?
- piper boabe
- piper m?cinat
- sare.
Mod de preparare:
Fazanul se desface, se condimenteaz? cu sare ?i piper, se las? s? stea 5-6 ore, sau chiar de la o zi la alta, dup? care se spal? ?i se las? 2-3 ore în ap? rece.
Se pune la fiert cu legumele ?i cu piperul boabe, la foc mic, iar dup? circa o or? se pune ?i sarea. Se fierbe tot a?a, la foc mic, pân? când ingredientele se înmoaie. Dup? ce se ia de pe foc, se las? circa 20 de minute s? se limpezeasc?. Se strecoar?, iar t?i?eii se fierb separat, în ap? cu sare.
Se strecoar? ?i t?i?eii ?i se amestec? cu supa. Carnea por?ionat? ?i zarzavaturile se pot servi, fie ca aperitiv, fie împreun? cu supa cald?, dar se pun pe mas? separat, oferind fiec?ruia posibilitatea de a alege modul în care dore? te s? le consume
Related Posts
(Visited 74 times, 1 visits today)