Supă de ciuperci cu mărar proaspăt
Ingrediente:
- 500- 600 g de ciuperci curăţate şi tăiate
- o ceapă mărunţită
- 4-5 linguri de ulei
- 500- 600 g de ciuperci cur??ate ?i t?iate
- o ceap? m?run?it?
- 4-5 linguri de ulei
- sare, piper macinat
- boia de ardei
- 1,5- 2 l sup? de carne (se poate prepara ?i din cubule?e de sup?)
- o leg?tur? de m?rar verde
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii ?i r?d?cinile de p?trunjel se cur??? ?i se spal?, apoi ceapa se taie m?runt, iar r?d?cinoasele se dau pe r?z?toare. Se pun la c?lit in uleiul încins pân? se înmoaie, apoi se adaug? aproximativ 3 litri de ap? ?i se las? s? dea în clocot, dupa care ad?ug?m peste ele o linguri?? (sau doua lingurite) de boia de ardei, apoi se stinge împreuna cu supa de carne. Se adaug? m?rarul m?run?it, sau eventual se poate ?i în leg?tur?, care apoi se poate scoate din sup?. Se condimenteaz? ?i se fierbe circa 10- 15 minute.
Se poate servi cu ardei iute, sau cu adaos de smântân? depinde de preferin??.
(Visited 63 times, 1 visits today)