Sucul de portocale poate creşte riscul de apariţie a diabetului

suc-portocaleCercetătorii au demonstrat că sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sănătos de a începe ziua, contribuie la creşterea cu 25% a riscurilor de apariţie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite şi obezităţii.

Consumul fructelor întregi este, dimpotrivă, benefic, putând ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, care numai în Marea Britanie afectează circa 2,5 milioane de persoane, potrivit dailymail.co.uk.

Specialiştii americani de la Şcoala de medicină Harvard, autorii acestui studiu, publicat în Diabetes Care, sunt de părere că lipsa fibrelor din sucuri poate avea o influenţă negativă asupra nivelului de zahăr din sânge.

suc-portocale

suc-portocale

Cercet?torii au demonstrat c? sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod s?n?tos de a începe ziua, contribuie la cre?terea cu 25% a riscurilor de apari?ie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite ?i obezit??ii.

Consumul fructelor întregi este, dimpotriv?, benefic, putând ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, care numai în Marea Britanie afecteaz? circa 2,5 milioane de persoane, potrivit dailymail.co.uk.

Speciali?tii americani de la ?coala de medicin? Harvard, autorii acestui studiu, publicat în Diabetes Care, sunt de p?rere c? lipsa fibrelor din sucuri poate avea o influen?? negativ? asupra nivelului de zah?r din sânge.

Multe persoane consum? în fiecare zi câte un pahar de suc de fructe, îns? nutri?ioni?tii avertizeaz? c?, în acest caz, modera?ia este vital?. Oamenii ar trebui s? consume o gam? variat? de fucte ?i legume, având în vedere influen?ele pozitive pe care acestea le au asupra s?n?t??ii.

Leg?tura dintre diabetul tip II ?i sucurile de fructe a fost descoperit? în urma unui studiu, care a durat 18 ani, la care au participat 70.000 de femei care lucrau în domeniul s?n?t??ii publice. Acestea au oferit constant informa?ii privind starea lor de s?n?tate ?i obiceiurile alimentare.

Potrivit speciali?tilor, consumul a trei por?ii de fructe pe zi poate contribui la reducerea riscului de apari?ie a diabetului cu 18% , îns? consumul zilnic al unui pahar cu suc de fructe cre?te riscul de diabet de tipul II.

Persoanele participante la studiu care au consumat trei pahare de suc de mere pe lun? au prezentat cu 15% mai multe riscuri de a dezvolta diabet fa?? de cele care au consumat mai pu?in de un pahar cu suc pe lun?.

Potrivit studiului, un pahar cu suc de fructe consumat zilnic cre?te riscurile de diabet cu 24%.

„Anumite b?uturi ar trebui înlocuite cu suc de fructe, în încercarea de a asigura op?iuni mai s?n?toase. Sucurile au beneficiile lor. Ele asigur? vitamina C, îns? trebuie s? fim aten?i, întrucât pot con?ine foarte mult zah?r”, a declarat doctorul Joanne Lunn, de la British Nutrition Foundation.

Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei în sânge, are dou? forme. În cazul tipului II, favorizat de obezitate ?i silul de via?? sedentar, pacien?ilor li se spune s? încerce s?-?i aduc? greutatea la limite normale.

În schimb, diabetul de tipul I, care afecteaz? mai ales tinerii, este o boal? autoimun?, adic? sistemul imunitar al organismului este dereglat, distrugând celulele pancreasului care fabric? insulina, ce are ca rol transformarea zah?rului (glucozei) în energie.

În ambele tipuri de diabet, excesul de zah?r din sânge afecteaz? multe organe din corp, precum ochii, rinichii ?i inima.

(Visited 52 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.