Strugurii, benefici pentru pacienţii care suferă de hipertensiune arterială

struguri_2Consumul de struguri contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la îmbunătăţirea funcţiilor cardiace, potrivit unui studiu publicat miercuri, în Journal of Gerontology: Biological Sciences.

Studiul a fost realizat de cercetătorii americani, de la Laboratorul de cercetări cardiologice din cadrul Universităţii din Michigan, pe şoareci care au primit anterior o dietă bogată în sare.

O parte din şoareci au fost hrăniţi cu o pudră obţinută din struguri roşii şi verzi, urmând aceeaşi dietă bogată în sare.

Ceilalţi şoareci au fost hrăniţi cu pudră de struguri mai puţin concentrată şi au primit o dietă săracă în sare. Pudra de struguri conţine aceiaşi nutrienţi ca şi strugurii proaspeţi şi le-a permis cercetătorilor să măsoare evoluţia stării de sănătate a animalelor din cele două grupuri.

struguri_2

struguri_2

Consumul de struguri contribuie la sc?derea tensiunii arteriale ?i la îmbun?t??irea func?iilor cardiace, potrivit unui studiu publicat miercuri, în Journal of Gerontology: Biological Sciences.

Studiul a fost realizat de cercet?torii americani, de la Laboratorul de cercet?ri cardiologice din cadrul Universit??ii din Michigan, pe ?oareci care au primit anterior o diet? bogat? în sare.

O parte din ?oareci au fost hr?ni?i cu o pudr? ob?inut? din struguri ro?ii ?i verzi, urmând aceea?i diet? bogat? în sare.

Ceilal?i ?oareci au fost hr?ni?i cu pudr? de struguri mai pu?in concentrat? ?i au primit o diet? s?rac? în sare. Pudra de struguri con?ine aceia?i nutrien?i ca ?i strugurii proaspe?i ?i le-a permis cercet?torilor s? m?soare evolu?ia st?rii de s?n?tate a animalelor din cele dou? grupuri.

Dup? 18 s?pt?mâni, ?oarecii care au fost hr?ni?i cu pudra de struguri concentrat? au înregistrat o sc?dere a tensiunii arteriale, func?ii cardiace ameliorate, mai pu?ine inflama?ii în organism ?i mai pu?ine probleme ale miocardului decât ?oarecii care au avut o diet? s?rac? în sare.

Speciali?tii spun c? flavonoizii, substan?e benefice care se g?sesc în struguri, ceai verde, cacao ?i tomate, ar putea avea un efect benefic asupra presiunii arteriale. Studii anterioare au demonstrat deja c? flavonoizii au o influen?? pozitiv? asupra st?rii de s?n?tate a inimii.

O tensiune arterial? ridicat? – hipertensiune – poate favoriza producerea infarctului, a accidentelor cerebrale, a aritmiilor ?i a blocajelor renale.

Potrivit declara?iei lui Mitchell Seymour, coordonatorul studiului, „exist? anumite substan?e în struguri care au un impact direct asupra riscului de apari?ie a maladiilor cardiovasculare„.

Studiile precedente au demonstrat deja faptul c? o diet? bogat? în fructe ?i legume poate contribui la sc?derea tensiunii arteriale.

Noua descoperire ar putea fi util? pentru oamenii care sufer? de hipertensiune.

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.