Spanacul, planta care da multa forta

spanaculConsiderat alimentul principal de vitalitate si forta al personajului animat, Popeye, spanacul poate face adevarate schimbari pozitive in trupul uman. Convinge-te cu privire la continutul acestei vegetale si apoi utilizeazo in alimentatia ta. Este sezonul in care se poate culege.
Principalii constituenti ai spanacului sunt: saruri minerale din belsug (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii. Nu contine fier in proportie mai mare decat in alte vegetale, insa, fierul se combina cu alte substante de prima importanta: acid folic, multa vitamina B12, care, duc la cresterea numarului de globule rosii in sange. Clorofila, in combinatie cu fierul, regenereaza sangele si ii creste continutul de hemoblobina.

Proprietati:
Este un intaritor al sistemului imunitar: nutritiv si tonifiant: combate scorbutul: este un remineralizant de mare valoare: curata tubul digestiv: tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii: creste cantitatea de urina eliminata: stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare; stimuleaza cresterea; provoaca eliminarea viermilor intestinali; previne infectia gingiilor.

spanacul

Considerat alimentul principal de vitalitate si forta al personajului animat, Popeye, spanacul poate face adevarate schimbari pozitive in trupul uman. Convinge-te cu privire la continutul acestei vegetale si apoi utilizeazo in alimentatia ta. Este sezonul in care se poate culege.
Principalii constituenti ai spanacului sunt: saruri minerale din belsug (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii. Nu contine fier in proportie mai mare decat in alte vegetale, insa, fierul se combina cu alte substante de prima importanta: acid folic, multa vitamina B12, care, duc la cresterea numarului de globule rosii in sange. Clorofila, in combinatie cu fierul, regenereaza sangele si ii creste continutul de hemoblobina.

Proprietati:
Este un intaritor al sistemului imunitar: nutritiv si tonifiant: combate scorbutul: este un remineralizant de mare valoare: curata tubul digestiv: tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii: creste cantitatea de urina eliminata: stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare; stimuleaza cresterea; provoaca eliminarea viermilor intestinali; previne infectia gingiilor.

Ai grija cum il prepari!
Adauga spanac la fiecare salata pe care o mananci. Specialistii spun ca magneziul continut de acest aliment tine la distanta diabetul, de asemenea frunzele spanacului sunt aticancerigene. Ai grija sa nu il fierbi prea mult. Este necesar ca spanacul sa fie foarte putin oparit, sau consumat in stare cruda. Se stie ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale, este daunator organismului. Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde proaspat in verde spre galben, atunci el devine daunator si nu trebuie consumat. Sucul de spanac ajuta procesul de refacere al organelor bolnave, combate ulcerul duodenal, si este benefic in convulsii, deficiente ale glandelor suprarenale sau ale tiroidei, furunculoza etc. Totusi spanacul nu este recomandat celor hiperuremici sau celor cu litiaza urica deoarece contine acid uric.
Important: nu pune mult ulei la mancarea gatita din spanac si nu folosi smantana, sau, mai rau, rantas. Este daunator pentru organism si prin asemenea adaosuri pierzi gustul spanacului si mai ales importantele vitamine si proprietati.
Este folosit si extern
Pentru par uscat:
se fierb 125 g de spanac proaspat intr-o jumatate de litru de apa, timp de 20 de minute. Se lasa sa se raceasca. Se aplica produsul pe par, sub form[ de cataplasma. Se maseaza usor, timp de un minut, apoi se lasa astfel o ora. Infasoara capul cu o boneta sau o punga de plastic. Spala parul. Tratamentul se repeta de doua ori pe saptamana. Daca te-ai convins de beneficiile aduse organismului de aceasta planta verde, mergi si cumpar-o (de preferat de la tarani). Spanacul este ieftin, sanatos si daca stii sa il gatesti, foarte gustos

(Visited 67 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.