Spălare și uscare a părului

Ritualul corect de spălare și uscare a părului
Spălarea părului este un ritual pe cât de banal, pe atât de dificil, dovadă că rezultatele nu sunt întotdeauna mulțumitoare.

Spălare și uscare a părului

Spălare și uscare a părului

Ritualul corect de spălare și uscare a părului
Spălarea părului este un ritual pe cât de banal, pe atât de dificil, dovadă că rezultatele nu sunt întotdeauna mulțumitoare.

Tamponul, doar pentru scalp! – Spălare și uscare a părului

uscarea corecta a parului


Înainte să decizi că șamponul tău e „apă de ploaie”, întreabă-te dacă nu cumva îl folosești greșit. Rostul lui e să neutralizeze grăsimea și depunerile de la rădăcină. Masează doar scalpul cu șampon, până face spumă (repetă șamponarea dacă nu obții multă spumă).

Balsamul, interzis la rădăcină!- Spălare și uscare a părului
Dacă rădăcina este rezervată șamponului, balsamul nu trebuie să ajungă pe scalp, ci doar pe lungimea părului. Această precizare lămurește pentru totdeauna confuzia creată în jurul balsamului, conform căreia acesta ar subția părul. Aplică-l de fiecare dată doar de la nivelul
tâmplelor și masează ușor vârfurile, pentru a stimula penetrarea formulei.

Respectă instrucțiunile! – Spălare și uscare a părului
Dacă pe eticheta măștii de păr sau a tratamentului este specificată frecvența și durata utilizării, așa trebuie să procedezi. Dacă o folosești mai des sau o lași mai mult, nu vei obține rezultate mai bune, indiferent dacă vorbim despre produse profesionale sau altele.

E ceva ce poți face pentru a-i spori eficiența? Sigur!
Acoperă-ți capul cu o cască de duș din plastic, după aplicarea măștii astfel încât căldura să asigure o mai bună penetrare a firului de păr.

Aplică tratamentele pe părul semiuscat- Spălare și uscare a părului

Dacă nu sunt folosite corect, balsamurile fără clătire, spray-urile de îngrijire sau uleiurile de păr nu dau randamentul promis. Aplicate pe părul ud, acestea sunt diluate și nu pot acționa corect. Absoarbe excesul de apă cu un prosop și așteaptă câteva minute pentru ca părul să se zvânte și abia apoi aplică tratamentul, urmând să-ți perii șuvițele, pentru a distribui uniform produsul.
Clătește-te cu apă rece Dacă spălarea cu apă caldă (nu mai mult de 40 de grade) permite o curățare optimă a rădăcinilor și firului de păr, încheierea ritualului cu apă rece este garanția unui păr neted și strălucitor. O consecință a simplei închideri a cuticulei.

Usucă-l mai cu milă!- Spălare și uscare a părului
Ne mirăm uneori de ce, deși ritualul de îngrijire este ca la carte, părul e uscat, casant sau tocit.
Alături de abuzul de aparate de styling și frecarea părului cu prosopul reprezintă o formă de agresare a părului. Cel mai bine ar fi să-ți aduni părul într-un turban făcut din prosop și să-l lași să se usuce de la sine, sau măcar pe jumătate, înaine de a interveni cu foehnul.
V. S.

(Visited 153 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107