Shania Twain, despre trădare și criza care a dus la pierderea vocii

    shania twain În anii ’90 a devenit faimoasă pe întreg mapamondul, când piesele ei country-pop au dominat topurile muzicale. Shania a atras atenția legendarului producător muzical Robert John „Mutt” Lange în 1993, iar cei doi au colaborat la albumul ”The Woman in Me”“ vândut în peste 12 milioane de copii și care a transformat-o în cea mai bine vândută artistă country din toate timpurile.

        Și viața personală a cântăreței s-a schimbat. După 6 luni de relație, ea și Mutt s-au căsătorit. La scurt dimp după nuntă, cuplul s-a reîntors în studio pentru a înregistra albumul ”Come On Over”, care a devenit cel mai binevândut album al unei artiste , 39 milioane de copii.

shania twain

     Apoi în 2002, la apogeul carierei și cu cinci premii Grammy, Shania a renunțat la tot. Împreună cu Mutt, s-au mutat într-un castel din Elveția, unde au dus o viață liniștită alături de fiul lor Eja. Din păcate, faima și bogăția nu i-au oferit adăpost de durerea de care a avut parte în văzul tuturor. Șase ani mai târziu, a ajuns în paginile tabloidelor când mariajul ei de 14 ani s-a destrămat și a descoperit că Mutt avea o relație extraconjugală cu cea mai apropiată prietenă a ei.
       În primul interviu televizat din ultimii cinci ani, acordat realizatoarei Oprah Winfrey pe 3 mai, cântăreața în vârstă de 45 de ani a vorbit deschis despre secretele din trecut, trădare și criza care a dus la pierderea vocii ei.

O copilărie zbuciumată
      De-a lungul copilăriei petrecute în Ontario, Canada, mama ei și tatăl vitreg s-au luptat să plătească facturile, iar cei cinci copii rămâneau de multe ori flămânzi sau în casa fără încălzire. Mama a fost cea care a împins-o spre cântat, fiind o altă modalitate de a câștiga bani pentru familie. Mai dificilă chiar decât problemele financiare a fost violența domestică la care Shania a fost martoră. L-a iubit pe tatăl ei vitreg care le-a adoptat pe ea și surorile ei,dar recunoaște că a bătut-o de multe ori pe mama ei. „Când ești mic, nici măcar nu-ți dai seama ce se întâmplă.știi doar că e ceva foarte, foarte rău. Casa se zguduie, sunt urlete și plânsete,iar tu aștepți doar ca totul să se sfârșească, ca și cum ar fi o furtună cu tunete și fulgere.”
     Copil fiind, Shania spune că deseori mergea să se ascundă când începeau scenele de violență între părinții ei. Dar de la vârsta de 10 ani a început să riposteze, încercând să-și atace tatăl vitreg. Artista spune că  tatăl ei a fost atât de uimit prima dată când a ripostat, încât a lovit-o înapoi.”Atunci am învățat să fug foarte repede.”
      În ciuda abuzului de care a avut parte acasă, cântăreața spune că și-a iubit tatăl vitreg. „Tatăl meu a fost un om minunat. Ne-a luat pe mine și pe surorile mele ca și cum am fi fost copiii lui. A muncit foarte mult pentru noi și a avut grijă de noi așa cum a putut mai bine. A avut întotdeauna un simț al umorului foarte dezvoltat, ne-a învățat să râdem, să mergem înainte. A fost foarte mândru de cariera mea muzicală. A fost un tip minunat. Toată lumea îl iubea. Cred că trebuie să înveți să trăiești atât cu binele, cât și cu răul,știu că la noi răul a fost la extrem. Dar ca și copil, te agăți de lucrurile bune.”
      În mod tragic, când Shania avea 22 de ani, părinții ei au murit într-un accident de mașină, dând peste cap viața celor cinci frați. Artista spune că a avut o premoniție ciudată că ceva se va întâmpla. Cu câteva luni înainte de accident, ea a visat că mama ei a murit și că va trebui să aibă grijă de toate. Muzica a ajutat-o să aibă grijă de frații și surorile ei.După moartea tragică a părinților ei, Shania a trebuit să aibă grijă de cele două surori și fratele ei mai mic. A continuat să cânte deoarece avea nevoie de bani suficienți pentru a-și putea întreține familia, dar nu a încercat să devină un star. A crezut întotdeauna că va fi o cântăreață de back-up foarte bună. „Aceea era realitatea mea. Provenind dintr-un oraș mic, era de neimaginat să ajungi faimos și bogat. Era prea departe de gândurile mele.”
      Crescând în sărăcie și privind-o pe mama ei în timp ce era bătută, Shania spune că țelul ei era legat de ceea ce avea atunci. „Înveți să-ți accepți propria realitate și visezi într-un mod mai realist.” Nici nu avea de unde să știe că visele ei realiste o vor duce mult mai departe.Faima și bogăția nu aduc neapărat și fericirea.În anii care au urmat, Shania a avut un succes răsunător cu albumele ei  „The Woman in Me” și „Come on Over”. A câștigat cinci premii Grammy și este una dintre primele artiste care au trecut cu succes de la muzica country la pop.Până în 2008, Shania părea să ducă o viață de basm alături de soțul ei și fiul lor.  În realitate, ea s-a luptat să se mențină pe linia de plutire. Artista recunoaște că atât ea, cât și soțul ei erau obsedați de muncă și rezultatul a fost că petreceau din ce în ce mai puțin timp împreună.  „Am fost foarte singură de multe ori.”
     Cea mai apropiată prietenă și confidentă a ei era pe acea vreme asistenta  personală Marie-Anne. „Am întrebat-o dacă nu credea că soțul meu se purta ciudat. Iar ea a spus că nu, este totul în regulă. Tot timpul a încercat să mă liniștească și să-mi spună că totul va fi bine. Iar eu am crezut-o și am considerat că a fost sinceră.”
     Mutt i-a cerut artistei divorțul, iar imediat în ziua următoare Shania a aflat o știre și mai dureroasă – Mutt și Marie-Anne aveau o relație.  „Eu am aflat primul că erau împreună. După care i-am confruntat și le-am spus că trebuie să-i spună și lui Shania. Îi datorau măcar atât. și bineînțeles că nu au făcut-o, așa că a trebuit să-i spun eu”, declară Fred, fostul soț al lui Ma- rie-Anne.
      Cu inima frântă, cântăreața declară că a intrat într-o stare de șoc. „Au fost zile în care îmi doream să nu mă mai ridic niciodată din pat. M-am simțit îngrozitor. Niciodată n-am
mai fost într-o asemenea stare.” Deși a dorit și a cerut să afle detalii, nu le-a obținut nici de la soțul ei, nici de la prietena care o trădase. După ce Marie-Anne a refuzat să-i răspundă la telefon, Shania i-a scris o scrisoare disperată în care i-a cerut să-i lase familia în pace. În cartea ei de memorii  „From This Moment On”, artista a publicat această scrisoare în întregime.  Ea nu-l învinuiește pe soțul ei pentru despărțire, deoarece spune că și ea a avut partea ei de vină. Dar nu spune același lucru despre prietena ei.  „A fost cea mai bună prietenă a mea. Din ceea ce vedeam eu, totul părea OK. Dar nu era.”

Viața merge mai departe
    Chiar dacă va fi întotdeauna tristă în legătură cu modul în care s-a terminat mariajul ei, Shania a reușit să meargă mai departe. Nici până acum,Mutt și Marie-Anne nu au recunoscut că au fost infideli. Având un copil  împreună, cântăreața și fostul soț se mai văd, dar refuză să o vadă pe Marie-Anne.  „Este   ca   un   factor declanșator. Cred că e mai bine să le evit când nu le pot schimba. În mod cert nu pot s-o schimb, așa că prefer să nu mai fie prezentă în viața mea și evit să o întâlnesc.”

 Nu a mai cântat de cinci ani
       După destrămarea relației care a adus și distrugerea încrederii în sine, Shania și-a pierdut în mod progresiv vocea.  „Nu mi-am pierdut vocea peste noapte, după divorț. Când mariajul meu s-a destrămat, acea criză a fost picătura care a umplut paharul, eu simțind de mai mult timp că-mi pier-deam vocea.”
      Medicii au diagnosticat-o cu disfonie , o afecțiune care provoacă greutate la înghițire și în cazul ei pierderea abilității de a cânta. Shania atribuie această stare fricii de care a avut parte toată viața ei.  „Frica de scenă, violența domestică din copilărie, moartea părinților mei, faptul că nu știi ce va urma , toate aceste faze diferite de frică din viața mea mi-au prins vocea ca într-o capcană.”  Cu toate acestea, nu-și poate închipui viața fără să cânte, de aceea dorește să treacă peste aceste probleme și să apară din nou pe scenă.

S-a îndrăgostit de soțul prietenei care a trădat-o
      După divorț, artista a plâns pe umărul singurei persoane care a crezut că poate să o înțeleagă cel mai bine , soțul prietenei ei, Fred. Deși nu se cunoșteau prea bine înainte, după ce au aflat de trădare totul s-a schimbat. „După opt luni de suferință mi-am dat seama că sunt tot eu. Da, sunt mamă, cântăreață și compozitoare și pot să iubesc din nou, să am prieteni și să mă bucur că sunt în viață.”
      La început au fost doar doi prieteni care și-au împărtășit necazurile. Apoi această prietenie s-a transformat în iubire. „Știu că pare foarte ciudat, deoarece a fost soțul ei, dar e ciudat într- un mod foarte frumos.”
Pe 1 ianuarie 2011, Shania și Fred s-au căsătorit pe o plajă în Puerto Rico, alături de 40 de prieteni apropiați.  „Chiar nu mă pot plânge, Fred e un bărbat minunat. Am tot ce mi-aș putea dori.”

(Visited 204 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107