Shakira – Zumba și exercițiile fizice

Shakira – Zumba și exercițiile fizice inspirate din balet au ajutat-o să revină în formă

Shakira – Zumba

Shakira – Zumba și exercițiile fizice inspirate din balet au ajutat-o să revină în formă
Cu puțin timp înainte de a naște, cântăreața a pozat în sutien și fustă alături de iubitul și tatăl băiețelului ei, fotbalistul spaniol Gerard Piqué, dar nu pentru coperta unei reviste ca alte vedete. Împreună cu UNICEF, Shakira și Gerard au dus o campanie pentru a determinaoamenii să cumpere cadouri pentru bebelușii ce vor veni pe lume în țările defavorizate.Shakira – Zumba


Tapte luni după naștere, artista își arată mândră abdomenul întro ședință foto pentru „Self ”, dezvăluind și cele 8 secrete ale revenirii la forma anterioară sarcinii.

1. Stabilește-ți o țintă
Vedeta columbiană a trebuit să fie în formă pentru apariția în calitate de jurat la emisiunea „The Voice” la două luni după ce l-a născut pe Milan. „După naștere arăți ca un cățeluș rasa Shar-Pei!”, spune artista în vârstă de 36 de ani, care a stat o lună acasă în Barcelona
pentru a scăpa de surplusul de kilograme și a-și tonifia corpul.

2. Scutură-ți trupul
Shakira a declarat că a practicat Zumba în timpul sarcinii, activitate ce a ajutat-o să nu pună prea multe kilograme în plus. După ce a născut, a făcut Zumba în 4 – 5 dimineț i pe săptămână, antrenânduse timp de șapte zile chiar cu creatorul programului de fitness, Beto Perez.fitness

3. Coordonarea este cheia
Un al doilea antrenament după-amiaza, cu antrenoarea Anna Kaiser (cea care a pregătit-o fizic pentru apariția în videoclipul „She Wolf din 2009), își face loc în programul zilnic al cântăreței, ședință ce vine și cu un beneficiu în plus.
„Metabolismul scade în jurul orei 16, așa că exercițiile fizice te impulsionează pentru restul zilei”, spune antrenoarea.

4. Nu te opri
Shakira s-a antrenat cu Kaiser timp de 45 de minute, făcând exerciții cardio combinate cu greutăți pentru a-și tonifia corpul.
Un aparat i-a monitorizat bătăile inimii pentru a se asigura că se mișcă suficient de repede pentru a arde caloriile pe tot parcursulședinței.

5. Forțează-te
„Două minute de abdomene nu sunt suficiente”, spune Shakira, care s-a concentrat pe întărirea zoneiproblemă în timpul antrenamentelor.

6. Fii mândră de ceea ce ai
Artista recunoaște că este mândră de posteriorul ei. Pentru a-l tonifia, Kaiser i-a recomandat să mențină poziția plié de balet și să-și încordeze mușchii fesieri de 30 de ori. Iar mișcările de dans cardio au ajutat să-i creeze picioare mai frumoase, pe care altfel le-ar fi obținut doar prin alergare sau cu ajutorul aparatului eliptic.

7. Mănâncă
Alimentația cântăreaței a fost compusă din opt mese mici pe zi (fiecare de 200 – 250 de calorii). Fibrele i-au oferit sațietate, iar proteinele, calciul, fierul și uleiul de pește i-au transformat mușchii.

8. Fii optimistă
Shakira nu este obsedată de defectele ei, fiindcă își vede trupul ca pe un întreg. „Eu cred că bărbații apreciază siguranța de sine a unei femei mai mult decât perfecțiunea.”
„Investiția în copii este unica noastră speranță”
Pe lângă muzică, Shakira este cunoscută în zonele sărace de către copii, pentru căldura ei, generozitateași determinarea de a le face viața mai bună. „Crescând într-oțară în curs de dezvoltare, am văzut atâta nedreptate”, spune câștigătoarea premiului Grammy despre țaraei, Columbia, unde aproape o treime din populație trăiește în sărăcie.Shakira fitness
„Faima este un mijloc eficient pentru a expune probleme importante– de exemplu, educația”.
Prin intermediul Fundației„Piez Descalzos” (înființată când Shakira avea 18 ani), artista muncește pentru a face din educație un drept pentru toți copiii, nu doar cei privilegiați. „Copiii fără educație sunt foarte vulnerabili.
Sunt supuși riscului de a fi recrutați de grupările paramilitare sau alte bande”. Vedeta, care provine dintr-o familie din clasa de mijloc, a urmat o școală catolică și a înregistrat primul album la 13 ani.
Până în prezent, fundația ei a construit șase școli în Columbia, oferind o șansă la educație pentru 6000 de copii. A șaptea școală, care va avea 1800 de elevi în orașul Cartagena, se află în construcție, artista extinzându-și munca și în Haiti.
„Când începi să-i vezi pe copii absolvindșcoala și urmând cursurile unei facultăți, simți o satisfacție enormă.” Ceea ce a inspirat-o să-i ajute pe copii a fost o întâmplare din copilărie. „Când aveam 8 ani, tata și-a pierdut afacerea (un magazin cu bijuterii). Așa că a trebuit
să renunțăm la aerul condiționat.
Când m-am plâns, părinții mei m-au dus într-un parc unde am văzut copiii străzii. Atunci mi-am promis că dacă voi avea succes, voi încerca să fac ceva pentru acei copii.”
Cât despre propriul ei copil, se gândește constant la ceea ce dorește să-l învețe. „S-a născut într-o familie care îi poate oferi tot ce-și dorește. Eu vreau să-i ofer posibilitatea să vadă cum trăiesc alții, să fie legat de realitate, să aprecieze ceea ce are, să fie bun, generos și
cu compasiune pentru cei din jur.”

(Visited 8.386 times, 3 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107