Seminţele de susan previn apariţia cancerului

  Deshidratate, prăjite sau în ulei, seminţele de susan sunt bogate în vitamine şi minerale.
  Seminţele sunt recomandate în special persoanelor vegetariene, pentru proprietăţile lor nutritive.
  Susanul este o plantă erbacee anuală din zona tropicelor.
  Înălţimea sa este de unu-doi metri. Originea acestei plante se regăseşte în India şi Africa.

 

Deshidratate, pr?jite sau în ulei, semin?ele de susan sunt bogate în vitamine ?i minerale.
  Semin?ele sunt recomandate în special persoanelor vegetariene, pentru propriet??ile lor nutritive.
  Susanul este o plant? erbacee anual? din zona tropicelor.
  În?l?imea sa este de unu-doi metri. Originea acestei plante se reg?se?te în India ?i Africa.

  În prezent, semin?ele de susan sunt folosite frecvent în buc?t?ria interna?ional?, cu preponderen?? în cea oriental?.

  Semin?ele uscate au un gust de nuc?, mult intensificat prin pr?jire. Uleiul de susan oriental, închis la culoare, are un miros puternic de nuc? ?i este folosit în salate sau gust?ri reci, în special în Japonia, China ?i Coreea, dar ?i în supe sau în unele gust?ri calde. Susanul mai poate fi folosit în patiserii.

  În ??rile occidentale, uleiul de susan se folose?te la fabricarea margarinei, a s?punului, a produselor cosmetice ?i a unor medicamente.

  În India, semin?ele de susan sunt considerate un simbol al imortalit??ii.

   Propriet??ile semin?elor de susan

  Susanul con?ine tocoferol, compus care ajut? la prevenirea cancerului ?i a bolilor cardiovasculare.
  S?mân?a de susan este unul dintre alimentele care con?in cei mai mul?i lignani, compu?i vegetali care au un rol asem?n?tor cu cel al estrogenului ?i care reduc riscul de cancer la colon ?i prostat?, de pierdere a vederii cauzate de îmb?trânire.  

  Semin?ele de susan sunt o excelent? surs? de calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc ?i vitamina B.
  De asemenea, au un rol important în metabolismul energiei ?i transmiterea influxului nervos, în repararea ?esuturilor, producerea hormonilor ?i formarea globulelor ro?ii.
  Semin?ele de susan pot fi ad?ugate la salate, carne, legume, supe sau la sosuri. Shichimi togarashi este un amestec japonez de condimente servit al?turi de supe sau tocane. Tahini sau piureul de susan poate fi cump?rat ori preparat acas?.

  Baba  Ganuj este un amestec pe baz? de pas? de susan ?i vinete.

(Visited 41 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.