Sedentarismul, mult mai greu de inlaturat la o varsta inaintata

old-couple

old-couple.

Daca muschii, articulatiile si alte organe nu sunt solicitate, in timp apar tulburari functionale. Lipsa miscarii afecteaza in primul rand aparatul locomotor, iar indirect planul afectiv psihic.

In general, sedentarismul afecteaza intregul organism, toate functiile organice si psihice. Consecintele cele mai frecvente sunt: afectarea inimii prin cresterea colesterolului, lipsa oxigenului in tesuturi, celule si organe, tulburari cardiace, cerebrale, hepatice si renale.

Totul se poate evita din timp daca faceti miscare

Sa nu mai vorbim despre consecintele mult mai grave ale lipsei miscarii cum ar fi tulburarile metabolismului celular ce pot produce o degenerare canceroasa a celulelor. Nici obezitatea nu se lasa mult asteptata, deoarece caloriile asimilate nu mai sunt folosite, iar metabolismul este incetinit. Cresterea in greutate este favorizata si de constipatia cronica, tot o urmare a sedentarismului. Toate acestea se pot evita din timp daca se face miscare. Asta inseamna multa gimnastica si foarte mult sport. Sportul stimuleaza rezistenta si mobilitatea metabolismului, dar si a capacitatii de aparare a organismului. Cu inaintarea in varsta va fi foarte greu sa ne cream un stil de viata sanatos, tocmai de aceea este bine sa incepem de pe acum pana nu e prea tarziu.

(Visited 32 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107