Secretele cremelor antirid – cat de bune sunt?

secretele cremelor antirid

Multe dintre noi cu siguranță le-am folosit cel puțin o dată sau chiar dacă încă nu a venit vremea să le folosim am văzut la mamele noastre pe raftul cu cosmetice cel puțin o cremă antirid. Știm cu siguranță că acestea au fost special create pentru a combate efectele nedorite ale îmbătrânirii. Dar oare care sunt secretele care se ascund în spatele acestor creme antirid minune?
 

Cum funcţionează cremele antirid?

Ei bine, întâi de toate este necesar să știm cum funcționează acestea după ce au fost aplicate pe piele. Atunci când sunt aplicate pe suprafața pielii cremele antirid distrug radicalii liberi și oferă o luminozitate mai mare pielii, elasticitate datorită colagenului conținut de aceste creme antirid și o fermitate mai bună. Unele creme antirid conțin coenzima Q10, antioxidanți, extract din fructe sau ceai verde și au o capacitate extraordinară de a distruge radicalii liberi dar mai ales moleculele instabile produse de agresiunile razelor ultraviolete.

Aceste ingrediente minune pe care le conțin cremele antirid sunt direct răspunzătoare pentru tenul nostru îmbunătățit de zeci de ori. Un alt ingredient la fel de important în compoziția cremelor antirid este retinolul care este defapt un derivat al vitaminei A care este un agent performant de îmbunătățire a țesutului cutanat. Pe lângă acest aspect de îmbunătățire decolorează petele maronii produse de expunerea neprotejată la soare.

antirid


 

Dezavantajele care însoţesc cremele antirid

Pe de altă parte cremele antirid au și câteva dezavantaje pe care desigur nu le auzim sau citim despre ele atunci când este vorba să căutăm creme antirid eficiente pentru tenul nostru. Un prim dezavantaj este rezultatul lor limitat. Desigur să nu credeți că acest dezavantaj este valabil doar pentru cremele antirid ieftine pentru că oricât ar fi ele de scumpe, nu pot inversa complet procesul de îmbătrânire a pielii.

Pe de altă parte cremele antirid nu sunt recomandate în timpul sarcinii și asta datorită eliminării riscului de a naște copii bolnavi.

Cremele antirid pot avea efecte iritante asupra pielii produs de renoizi în cazul tenului sensibil. Dacă se produce iritarea pielii atunci se spală întreaga suprafață cu apă caldă și se încetează utilizarea cremei antirid. Dacă totuși iritația persistă atunci este bine să consultați un medic dermatolog. Pentru cei care au tenul sensibil sunt recomandate creme antirid mai sărace în retinoizi și aplicarea cremei în cantități mai mici la început până pielea devine tolerantă.

 

Pot ele cu adevărat să oprească procesul de îmbătrânire?

Deși peste tot în jurul nostru putem vedea reclame de toate tipurile care laudă aceste creme antirid alegerea cremei potrivite se face în funcție de tipul de ten și oricâte beneficii ar avea acestea în compoziția lor nu vor reuși niciodată să inverseze procesul de îmbătrânire.

Randamentul maxim al cremelor antirid este dat de faptul că atenuează schimbările care se produc la nivelul pielii și o fac să arate mai bine decât fără utilizarea acestora, regenerează celulele, hidratează intens și oferă tenului un aspect mai luminos. Un alt aspect important despre creme antirid este că acestea nu se aleg numai în funcție de tipul pielii pe care o aveți, se alege și în funcție de vîrstă.

Cu siguranță atunci când vine vorba despre îmbătrânire nimic nu poate să oprească acest proces decât poate pe termen scurt.

(Visited 207 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107