Scorțișoara stabilizează nivelul zahărului din sânge

   Arborele de scorțișoară crește în Asia de Sud-Est, a cărui scoarță uscată a fost folosită din Antichitate în arta culinară și medicină.

   Efecte terapeutice

  În scop medicinal se folosesc bucățele uscate și fermentate de scoarță, dar și uleiul volatil extras din frunze. Scorțișoara mărește secreția gastrică și tonifică nu numai aparatul digestiv ci și întreg organismul, fiind recomandată în convalescență, stări de răceală și gripă, astenie etc.
  Efectul încălzitor asupra corpului este benefic în combaterea artritei și reumatismului.

   Arborele de scor?i?oar? cre?te în Asia de Sud-Est, a c?rui scoar?? uscat? a fost folosit? din Antichitate în arta culinar? ?i medicin?.

   Efecte terapeutice

 

În scop medicinal se folosesc buc??ele uscate ?i fermentate de scoar??, dar ?i uleiul volatil extras din frunze. Scor?i?oara m?re?te secre?ia gastric? ?i tonific? nu numai aparatul digestiv ci ?i întreg organismul, fiind recomandat? în convalescen??, st?ri de r?ceal? ?i grip?, astenie etc.
  Efectul înc?lzitor asupra corpului este benefic în combaterea artritei ?i reumatismului.

  Scor?isoara are efecte antibacteriene, antivirale ?i antifungice.
  Este activ? împotriva ciupercii Candida Albicans ?i de asemenea împotriva Helicobacter Pylori, bacteria care provoac? ulcerul gastric.
  Scoar?a con?ine antioxidan?i puternici care previn distrugerea prematur? a celulelor corpului. În plus, are minerale utile. Astfel, combina?ia de calciu ?i fier ajut? la secre?ia bilei ceea ce previne afectarea celulelor colonului.
  Scor?i?oara folosit? cu regularitate determin? sc?derea colesterolului ?i o circula?ie sanguin? s?n?toas?, îmbun?t??indu-se ?i func?ia cognitiv?.

   Tratamentul diabetului

  În prezent se acord? aten?ie special? privind efectul acesteia în combaterea diabetului. Studiile au demonstrat c? dup? 12 s?pt?mâni de consum regulat de scor?isoar?, nivelul zah?rului din sânge a sc?zut spectaculos la diabetici.
  Concomitent, studiile relev? o cre?tere a sensibilit??ii organismului la secre?ia de insulin? ?i cre?terea masei musculare în detrimentul gr?similor.
  Îns? cel mai important efect îl reprezint? stabilizarea nivelului de zah?r din sânge în urma consumului regulat de scor?i?oar?.

   Administrare

  În diabet se consum? o jum?tate de linguri?? de praf de scor?i?oar? de dou? ori pe zi cu ap?. Pentru aceea?i afec?iune, pe rafturile magazinelor g?si?i comprimate de scor?i?oar? în diverse combina?ii (de exemplu cu crom), u?or de administrat.
  Dac? sim?i?i simptomele gripei, folosi?i urm?toarea re?et?: pune?i într-un vas cu ap? care fierbe un be?i?or de scor?isoar?. L?sa?il s? fiarb? 2 minute iar apa o folosi?i la prepararea unui ceai, de salvie de exemplu. Be?i din acest ceai câte 2 c?ni pe zi.

(Visited 32 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.