Scapă de acnee cu ajutorul plasturelui electric

plasture1Dacă niciun remediu nu te-a scăpat de acnee, nu dispera. Mai există soluții. Cum ar fi plasturele electric high-tech, care odată intrat în contact cu pielea, eliberează o sarcină electrică despre care oamenii  de știință spun că ar fi capabilă să distrugă bacteria răspunzătoare de apariția coșurilor, informează ”Daily Mail”.

plasture1

   Produsul lansat de o companie israeliană are efecte uimitoare, spun experții care l-au testat și care au observat că pielea redevină fină după doar 3 zile de tratament. Acneea este cea mai comună afecțiune dermatologică, ce afectează în special adolescenții. În unele cazuri însă, este posibil să persiste și în viața adultă – una din 20 de femei și unul din 100 de bărbați au probleme cu coșurile după vârsta de 25 de ani. Experții susțin că boala este cauzată de hormoni, care suprasolicită glandele sebacee. Aceste glande, aflate  sub piele, sunt atașate foliculilor firelor de păr. Menirea lor este să prevină uscarea firului de păr, prin producerea unei substanțe grase, numită sebum.
   Atunci când producția de sebum este în cantitate foarte mare, la  suprafața pielii apar acele bubițe purulente, cunoscute drept acnee. Ex-plicația este că sebumul se combină cu celulele moarte de la suprafața pielii și blochează foliculii, iar bacteriile care trăiesc în mod normal la suprafața pielii îi infectează.
    plasture2

Tratamentele tradiționale se bazează pe creme ce conțin benzoil peroxid  ‘o substanță ce previne blocarea foliculilor și distruge bacteriile de la suprafața pielii. O altă soluție pentru tratarea acneei este administrarea de antibiotice, care au ca țintă tot bacteriile. Contraceptivele care echilibrează nivelul hormonal sunt, de asemenea, de folos. Oricare dintre aceste tratamente are nevoie de câteva săptămâni pentru a da rezultate, unele dintre ele prezentând riscul de a avea și efecte adverse ca uscarea pielii, îngrășare, amețeli și schimbări de dispoziție.

Un coș – un plasture
   Odată utilizat, plasturele electric produce schimbări peste noapte, fără efecte secundare, promit producătorii. Acesta arată ca orice alt plasture, cu diferența că este impregnat cu molecule speciale care, la contactul cu pielea, generează un câmp electric în care bacteriile nu pot supraviețui. Plasturele mai conține și acid salicilic care înlătură celulele moarte ce blochează foliculii și acid azelaic care omoară bacteriile din porii firelor de păr. Un plasture vindecă un singur coș.În următoarea perioadă, plasturele va fi experimentat pe 100 de persoane  care îl vor purta în jur de 6 ore pe timpul nopții. La sfârșitul anului se așteaptă rezultatele experimentului, iar în circa 2 ani plasturele va fi disponibil pe piață.

(Visited 44 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107