Scapă de porii dilatați prin curățarea zilnică a tenului

pori-dilatatiPunctele negre, porii dilatați sau punctele de grăsime sunt probleme cu care se confruntă multe femei.
   Aceste imperfecțiuni ale tenului au un aspect cât se poate de neplăcut și nu sunt tocmai ușor de rezolvat. Cu puțin efort însă, nimic nu e imposibil. Noi îți arătăm cum poți scăpa de aspectul urât al porilor.

Scapă de porii dilatați

 

Scapă de porii dilatați prin curățarea zilnică a tenului

Punctele negre, porii dilataţi sau punctele de grăsime sunt probleme cu care se confruntă multe femei.
Aceste imperfecţiuni ale tenului au un aspect cât se poate de neplăcut şi nu sunt tocmai uşor de rezolvat. Cu puţin efort însă, nimic nu e imposibil. Noi îţi arătăm cum poţi scăpa de aspectul urât al porilor.

 

În primul rând, dacă nu ai un ten care cere acest lucru, nu folosi creme grase sau unguente. Optează, mai ales pe timpul verii, pentru produse hidratante cu o consistenţă cât mai uşoară. Totuşi, evită şi produsele care usucă tenul, pentru că astfel nu vei face decât să agravezi producţia de sebum, care este responsabilă pentru dilatarea porilor.
Nu vă spălaţi pe faţă cu săpun sau produse de curăţare preaemolientem pentru că lasă pe faţă o pelicula ce poate bloca porii.

Optaţi pentru produse pe bază de acid salicilic pentru curăţarea tenului, sub formă de loţiune sau gel.

Extrem de important este îndepărtarea excesului de sebum. Folosiţi dimineaţa şi seara o loţiune astringentă pentru curăţarea tenului, acest lucru ajutând la inchiderea porilor.

Consumă alimente bogate în vitamina A – Scapă de porii dilatați
O alimentaţie sănătoasă joacă un rol crucial în drumul către un ten frumos. Pentru a funcţiona cât mai bine, pielea are nevoie de celule noi. Iar celulele noi ale pielii  se produc cu ajutorul vitaminei A. Consumă alimente bogate în vitamina A, precum ficat, ouă, morcovi, cartofi dulci, spanac, roşii, fasole verde sau fructe precum curmale, mango, papaya.
Îţi poţi da seama că organismul tău are deficit în vitamina A, dacă constaţi că vederea şi-a slăbit pe timpul nopţii, nu ai poftă de mâncare sau ai schimbări la nivelul dinţilor şi a pielii.

Fă o vizită la cosmetică – Scapă de porii dilatați
Dacă aspectul pielii tale nu se îmbunătăţeşte după ce ai încercat toate soluţiile propuse mai sus, apelează la ajutor specializat.

O cosmeticiană îţi va efectua o extracţie a acestor puncte, însă, mare atenţie ca extracţia să fie cât mai blândă iar produsele folosite să nu conţină iritanţi.
Nu te aştepta la transformări miraculoase. După ce conţinutul unui por a fost extras, este nevoie de timp ca acesta să se închidă şi să se vindece. Bineînţeles, poţi ajuta şi tu acest proces cu o rutină de curăţare a tenului cu produse penrtu ten sensibil, exfoliere uşoară şi hidratare.
Pentru a îmbunătăţi aspectul porilor mai puteţi încerca peelinguri cu AHA şi BHA, microdermoabraziune şi tratamente laser, dar nici una dintre aceste intervenţii nu îmbunătăţesc funcţionarea porilor ci doar îndepărtează problema temporar.

Scapă de porii dilatați

(Visited 114 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107