Sanatatea parului si excesul de sebum

Scalpul poate suferi din diferite motive legate de proasta functionare organica sau de anomalia fiziologica.
Aceasta proasta functionare poate sa provoace seboree, adica pielea grasa, matreata, in termeni de specialitate hiperhidroza.

excces de sebum

In cele ce urmeaza va propunem sa aflati din ce cauza poate suferi scalpul. Pe marginea acestui subiect am purtat o discutie cu Eva Czikai, hair – stylist in cadrul Salonului Expressive.excces de sebum


Scalpul poate suferi din diferite motive legate de proasta functionare organica sau de anomalia fiziologica.
Aceasta proasta functionare poate sa provoace seboree, adica pielea grasa, matreata, in termeni de specialitate hiperhidroza. Toate aceste anomalii trebuie in mod normal sa ne puna pe ganduri, sa ne faca sa apelam la un tratament de specialitate, avand in vedere ca riscam sa ajungem la caderea parului.
 
Aceasta problema a scalpului este cauzata cel mai des de tulburarile digestive, tulburarile de schimbare sau dezechilibre hormonale.
Netratate, adica neglijate, pot fi principalele cauze ale caderii parului.
Prezenta abundenta de sebum poate impiedica oxigenarea esentiala a radacinii parului reducand dimensiunea bulbului.
Prin atrofiere, urmatorul pas este caderea precoce a parului. Un test simplu de facut acasa Ne putem testa scalpul chiar si acasa, fiindca este un test simplu.
La doua, trei zile dupa ce ne-am spalat parul, facem o carare in par si cu buricul degetului masam usor pielea capului. Astfel, daca degetul devine mai lucios decat celelalte degete,
ajungem la concluzia ca pielea capului are un exces de sebum. In aceasta situatie, este important sa nu folosim sampoane de tipul “2 in 1”, adica sampon cu balsam.

Se vor utiliza strict numai sampoane pentru curatare, fara elemente cosmetice, care se maseaza usor in piele la spalat, fara masaj puternic care stimuleaza
excesul de sebum. In cazul in care firul de par necesita un regenerator, un balsam, se va aplica pe fir de la o distanta de cel putin 4 cm de la scalp, capul urmand a fi clatit in asa fel incat apa cu produsul respectiv sa nu ajunga pe piele.
Am aflat care sunt primele semne care atesta ca am avea o problema cu scalpul, astfel ca ne este mult mai usor sa stim cand sa apelam la specialis ti in asemenea cazuri.

(Visited 89 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107