Rostopasca-remediu in afectiuni.

Rostopasca este remediu înpeste 150 de afecțiuni

Faimoşii botanişti ai antichităţii i-au acordat rostopascăi mare consideraţie.

rostopasca

Rostopasca este remediu în peste 150 de afecțiuni

Faimoşii botanişti ai antichităţii i-au acordat rostopascăi mare consideraţie.
Astăzi, rostopasca este recomandată ca remediu în peste 150 de afecţiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecţiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale.rostopasca


Domenii de acţiune – Rostopasca este o plantă utilizabilă în ameliorarea şi/sau tratarea unor boli precum< spasme digestive, dischinezie biliară, indigestieşi dispepsie, migrenă biliară, migrenă în general, pancreatită, boli de ficat, herpes bucal şi herpes genital, diverse forme de cancer precum cancerul pancreatic, ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de sân, de ficat ş.a.
Pentru uz extern planta sub diverse forme este recomandată în afecţiuni precum< tuse convulsivă, faringită, laringită, infecţii în gât în general, răni infectate, eczeme infecţioase, hepatită virală, negi, cataractă, cancer de piele şi tumori exteriorizate, chist ovarian, chisturi ş.a.

RostopascaReţete utile
Rostopasca se utilizează sub diverse forme. Prezentăm în cele ce urmează câteva preparate de interes.
Pulberea se obţine prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoaseşi reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămâni (deoarece principiile active se oxidează rapid).
Tinctura se prepară din 15 linguri de pulbere, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar, de 50 de grade.
Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat vreme de două săptămâni, după care se filtrează.
Infuzia combinată – se pun 3- 4 linguri de rostopască mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în înca un jumătate de litru de apă, vreme de
cinci minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. Cataplasma cu rostopască presupune folosirea unei mâini de plantă uscată, care se pune 1-2 ore la înmuiatîn apă la 40-50 de grade Celsius. Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon.
Se lasă să acţioneze vreme de 1 oră. Sucul de rostopască se obţine prin stoarcere, din tulpinile de rostopască proaspat rupte. Se obţine un suc portocaliu, extrem de activ terapeutic.

De regulă, sucul de rostopască se foloseşte extern, intern el având un potenţial toxic multmai mare decât rostopasca uscată şi fiind ca atare foarte greu de folosit.

(Visited 246 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107