Rolul educativ al jucariilor

Rolul educativ al jucăriilor în viața copiilor

 

Nu este deloc exagerat să spunem că o jucărie în vița copilului joaca un rol deosebit de important, în specia pentru educația sa. De asemenea, putem spune cu ușurință că jucăriile sunt la fel de importante așa cum pentru un adult este o carte.

Copilul nu folosește jucăriile ca pe niște obiecte neînsuflețite ci le oferă o personalitate proprie, le creează o poveste și toate acestea grație imaginației lor bogate. Alegând jucăriile potrivite veți reuși să le oferiți copiilor oportunitatea de a se dezvolta prin joaca dar și să alegți jucării de calitate inaltă așa cum găsiți numai în magazinul nostru online www.articolebebeluși.ro.

 

            Jucariile și stârnirea imaginației copiilor

 

Prin a transforma jucăriile în adevărate personaje de poveste copilu se transformă pe el însuși. Cumpărând jucării copiilor practic le cumpărați un prieten pe viață. Astfel prin utilizarea unor jucării le dezvoltați cele mai importante laturi ale personalității lor: gândirea analitică, gândirea logică, imaginația, activitatea analitico – sintetică în multiple și diverse planuri de reflectare a realității (senzorial, perceptiv, imaginativ și noțional).joaca-copii

Nu este întâmplător nici faptul că un copil strică anumite jucării intrucât pe plan analitico – sintetic supune jucăriile unor experimente iar ca urmare a acesteia i se stârnește curiozitatea, dorește să știe ce se află în spatele unei jucării, mecanisme care îl fac să funcționeze și multe altele. Este bine să se încurajeze copii să se joace cu jucării.

 

 

Copii și dorința de a descoperi lucruri noi prin jucării

 

Dacă observați că cei mici sunt mai mult atrași către latura aceasta a descoperirii lucrurilor noi, alegeți jucării interactive care îi permit să experimenteze și să descopere. Dar trebuie să acordați atenție ca această obișnuință de a descoperi ce se află in interiorul acestor jucării într-un obicei negativ de a nu putea păstra nimic din ceea ce îi cumpărați.

Prin joacă se reunește planul fictiv cu cel real și în felul acesta este mijlocită asimilarea experienței sociale de către copil. Trebuie să rețineți că între transformarea unui joc în interacțiune sociala și introvertism este o linie destul de fină. Trebuie să vă asigurați că cel mic este stimulat prin jucării într-un mod pozitiv nu să devină un instrument perfect pentru a rămâne blocat în propria lume imaginară.

 

 

            Vă așteptăm în magazinul nostru online pentru a beneficia de ofertele noastre

 

Astfel , aceste jucării constituie un corespondent direct al lucrurilor și ființelor din jurul lui. Prin activitatea de joc are loc, așadar, dezvoltarea copilului și dacă este canalizată cum trebuie poate să devină un lucru mai mult decât pozitiv.

În egală măsură, aceste jucării contribuie și la dezvoltarea gândirii preșcolarului ajutâmându-l să asocieze, de exemplu, o jucărie cu un anumit exercițiu de matematică. Nu este de mirare că mulți profesori utilizează joaca pentru a învăța copii lucruri noi și să le stârnească curiozitatea.

Alegând jucării de pe site-ul nostru articolebebeluși.ro veți reuși să le oferiți celor mici jucării originale și care contribuie într-o măsură destul de semnificativă la educația celui mic și totodată să îl facă să devină sociabil și cât mai deschis.

(Visited 58 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107