Rolul antioxidanților în organism

La o cură de slăbire antioxidanț ii joacă un rol foarte important.
Ne-am propus să aflăm la ce sunt buni de fapt, cu ce ne ajută ei la frumusețe și la sănătate.antioxidanti

La o cură de slăbire antioxidanț ii joacă un rol foarte important.
Ne-am propus să aflăm la ce sunt buni de fapt, cu ce ne ajută ei la frumusețe și la sănătate.antioxidanti


începem cu o definiție care spune că antioxidantul e orice mineral, nutrient ori vitamină ce protejează și repară celulele corpului de efectul nociv al radicalilor liberi.
Care e legătura dintre antioxidanți și radicalii liberi?
Radicalii liberi sunt cei ce contribuie la distrugerea și eliminarea bacteriilor și a virușilor care ne atacă organismul, dar dacă se află în corp în cantități mari devin cît se poate de dăunători. Intră în scenă în acest moment antioxidanții. Studiile în domeniu au scos în evidență faptul că antioxidanții sunt cei care reduc riscul de boli de inimă și de cancer.
Tot specialiștii ne mai spun că trebuie să ne luăm antioxidanții din legumele și din fructele proaspete, în detrimentul suplimentelor, al pastilelor. în formă pură
Sub formă pură, antioxidanții se găsesc în legume, cereale și fructe, iar printre cei mai importanți antioxidanț i se numără vitaminele C, E, betacarotenul seleniul, zincul. Betacarotenul se poate găsi în morcovi, în spanac, în cartofii dulci, în piersici și în dovleac. Vitamina C o găsim din plin în conopidă, grapefruit, nectarine, în citrice, pătrunjel și ardei. Cea mai bună sursă de vitamina E este spanacul, nucile, morcovul, ardeiul roșu, iar zincul îl procură m din carnea de pasăre, din carnea roșie, cereale integrale, lactate și fructe de mare, dacă ne plac. Din ton, carne de vită, de pasăre și cereale integrale luăm seleniul.
I.V.

(Visited 56 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107