Renunțați la fumat chiar de azi

Renunțați la fumat

Renunțați la fumat chiar de azi

 

Întotdeauna este timp să începeți anul cu un pas pozitiv. Dacă sunteți un fumător și ați pus pe lista de anul acesta că trebuie să renunțați neapărat la fumat atunci vă sfătuim să începeți chiar de acum.

Mulți care au început acest demers au aruncat din casă tot ce le aduce aminte de acest obicei nociv (scrumiere, țigări, brichete și alte accesorii). Trebuie să țineți cont că în momentul în care renunțați la fumat va trebui să luptați cu sevrajul. Acesta se caracterizează prin lupta organismului cu dumneavoastră care cere nicotină.

 

Ce vă poate ajuta să renunțați la fumat?

 

Fumatul este cel mai greu obicei la care să renunțați. Drumul va fi unul mai mult decât anevoios, nu există nici un plan și nici o strategie pe care să o aplicați pentru că fiecare caz diferă. Există totuși câteva metode care să vă ajute să renunțați la fumat atunci când ați decis acest lucru și anume medicamente, activități în cadrul unor programe sau asociații anti fumat. De asemenea puteți să apelați la un medic sau un terapeut care poate să vă ajute în acest demers destul de greu pe care doriți să îl faceți.

Cei mai mulți care au renunțat la fumat pentru o scurtă perioadă de timp au abandonat această misiune întrucât pofta organismului pentru nicotină a devenit insuportabil și următorul lucru pe care l-au facut este să își cumpere un pachet de țigări.

În momentul în care ați luat decizia de a vă lăsa de fumat trebuie să fiți pregătiți pentru ce urmează. Va urma o perioadă în care stresul va atinge cote maxime, veți avea stări depresive, insomnii. Partea bună este că în momentul în care renunțați la fumat veți avea o mulțime de beneficii precum recuperarea energiei, nu veți mai obosi pe scări, veți putea să vă simțiți mult mai bine și veți fi eliberat de viciul care vă ținea captiv.

Medicamentele vă pot ajuta mai ales atunci când fumați mai mult de 10 țigări pe zi iar cel mai important este ca în această perioadă să vă abțineți de la a vă aprinde o țigară. Și chiar dacă nu vă simțiți încă pregătiți să renunțați la fumat dar vă doriți asta continuați să vă informați și să vă pregătiți pentru că până la urmă veți reuși să faceți acest lucru.

 

Mențineți activ interesul și veți avea numai de câștigat

 

Șansele voastre de reușită vor crește imediat ce ați decis că a venit timpul să renunțați la fumat și din momentul în care ați decis că nu veți mai aprinde nici o țigară. Totul este să depășiți zilele în care s-a instalat sevrajul și atunci veți ști clar că vă aflați pe drumul cel bun. Cu siguranță în momentul în care veți putea să priviți un pachet de țigări ce se află pe masă și să vă abțineți acela este cu siguranță momentul în care ați reușit să renunțați la fumat.

Fiecare persoană diferă și tocmai de aceea nu există o rețetă standard pentru a putea să renunțați la fumat, așadar tot ce este important în această perioadă este să vă mențineți activă ambiția de a reuși. Poate să vă ajute și varianta în care să vă notați aceste ambiții sau motivele pentru care doriți să renunțați la fumat.

(Visited 83 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107