Relaţiile de iubire dincolo de “avatar”

  „Dincolo de avatar”, aşa se intitulează materialul pe care vă propunem să îl citiţi cu mare atenţie şi din care noi redăm o serie de idei ale specialistului:

   Provocarea de a păstra dragostea

  „Să te îndrăgosteşti este relativ uşor, oricine poate face asta… Dar să păstrăm dragostea este o adevărată provocare. Totul începe cu prima poveste citită de mama, unde fata îl întâlneşte pe prinţ şi prin cununiţă aceasta devine femeia lipsită de griji şi îndrăgostită pe veci de cel ce a ales-o.

Relaţiile de iubire

Relaţiile de iubire –  „Dincolo de avatar”, aşa se intitulează materialul pe care vă propunem să îl citiţi cu mare atenţie şi din care noi redăm o serie de idei ale specialistului:

Provocarea de a păstra dragostea – Relaţiile de iubire

„Să te îndrăgosteşti este relativ uşor, oricine poate face asta… Dar să păstrăm dragostea este o adevărată provocare.

Totul începe cu prima poveste citită de mama, unde fata îl întâlneşte pe prinţ şi prin cununiţă aceasta devine femeia lipsită de griji şi îndrăgostită pe veci de cel ce a ales-o.

 

Evenimentele se petrec asemănător şi-n filme, în cărţi, programe TV, iar noi suntem bombardaţi de mituri ce definesc persoana sau relaţia ideală.
Analizând cu atenţie viaţa noastră de zi cu zi, constatăm că relaţiile pot fi şi minunate, dar şi extrem de neplăcute.

Prin relaţionare cu persoana iubită putem atinge culmile Everestului, dar putem ajunge şi cele mai înfricoşătoare adâncimi ale oceanului.
În etapa de simbioză a iubirii, când nu există altcineva ori altceva decât nevoile persoanei iubite, când inima o ia razna şi se linişteşte abia în braţele persoanei dragi, e greu de crezut că în viitorul nu foarte îndepărtat toate aceste stări de beatitudine vor dispărea…

De ce se întâmplă astfel? De ce doar Făt Frumos se poate bucura de iubirea veşnică?

Răspunsurile sunt simple: emoţiile sunt schimbătoare precum vremea. Putem concluziona că nu contează cât de minunat e partenerul, cât de deosebită e relaţia de cuplu deoarece emoţiile de la început nu sunt şi cele de la final. Aşa cum inevitabil emoţiile se şterg, tot aşa ele pot să revină, iar apoi să se stingă din nou.

Acesta este procesul ce defineşte toate emoţiile fiinţei umane.
Mulţi dintre noi conştientizăm la un moment dat mecanismul, dar îl uităm repede. Ne agăţăm de emoţiile de iubire şi vrem ca ele să dureze o venicie.

Avalanşa disperării? – Relaţiile de iubire

Marea ironie a vieţii e tocmai că acele persoane care sunt cele mai importante pentru noi, alături de care petrecem cele mai frumoase şi intime clipe sunt şi cele care pot să activeze aşa-zisa avalanşă a disperării.

În concluzie, iubirea ne face vulnerabili, scrie psihologul Gyorgy Gaspar, iar mai multe amănunte pe marginea acestui subiect puteţi citi pe blogul său.

(Visited 74 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107