Semne subtile care îți indică că relația de cuplu nu funcționează așa de bine

relația de cuplu

Relația de cuplu nu poate fi întotdeauna perfectă. Dacă te mândrești că nu vă certați des dar simți că ți-ai dori mai mult timp pentru tine și nu pentru voi atunci în mod clar se întâmplă ceva. Mai ales dacă simți că ceva este în neregulă dar nu știi ce s-ar putea să fie nevoie să începi să analizezi lucrurile puțin.

În unele cazuri lipsa certurilor nu poate fi un semn bun. Se poate să se fi instalat nepăsarea în relația de cuplu. Mai ales dacă îți dorești să nu îl mai implici în programul tău și vrei să îți vezi mai mult de ale tale atunci înseamnă că lucrurile au luat o turnură cu totul neașteptată. Indiferent ce merge prost, este timpul să comunicați și să determinați împreună problema. Trebuie să înțelegeți că este în regulă să nu vă înțelegeți tot timpul foarte bine. Așa cum este în regulă să nu fie chiar totul perfect. Semnele care indică faptul că ar trebui să comunicați mai mult în relația de cuplu nu sunt nici ele de ignorat, așadar, iată care sunt acestea:

Nu v-ați mai contrazis de luni bune

Dacă până acum ai crezut că în relația de cuplu este sănătos ca totul să fie perfect atunci noi îți spunem că este greșit. Dacă nu există un conflict cât de mic acolo atunci există toate șansele să se fi instalat nepăsarea. Sau, mai există varianta că unul dintre parteneri nu este sincer și dorește să evite comunicarea în relația de cuplu. Nu spunem că trebuie să țipați unul la celălalt cât este ziua de lungă însă, dacă discutați sincer și deschis despre tot ceea ce vă frământă atunci în mod clar veți reuși să ajungeți la un consens. Și chiar să vă îmbunătățiți relația.

Conversațiile voastre sunt lejere si superficiale

Dacă sunteți experți în a discuta despre vreme, despre ultimele știri de la TV sau despre servici înseamnă că ați ajuns într-un punct în care o conversație mai profundă ar provoca lipsă de confort. Un astfel de caz în relația de cuplu  nu poate însemna decât că partenerul s-ar putea să nu fie pregătit pentru o relație de lungă durată.

Apelezi la alte persoane când ai o problemă

Într-o relație sănătoasă atunci când sunt probleme trebuie să vă orientați unul către celălalt pentru rezolvarea lor. Nicidecum către alte persoane. Dacă procedați astfel, atunci relația s-ar putea să nu mai funcționeze. Însă, pentru a rezolva o astfel de situație, trebuie să migrați treptat către a vă deschide unul în fața celuilalt. Astfel, veți ajunge la concluzia că o dată cu trecerea timpului ați reușit să treceți peste această barieră.

Tânjești după mai mult timp pentru tine

Câteodată simți nevoia să te retragi în cameră și să petreci mai mult timp cu tine. Nu este nimic rău în asta. Dar în momentul în care simți că această dorință este dominantă și nu mai dorești să îl implici și pe partener atunci în mod clar ceva nu este în regulă. Rezolvarea: discutați despre această problemă și vedeți care sunt motivele pentru care nu mai doriți așa de mult să petreceți timpul împreună.

Alți oameni sunt mai importanți

Prietenii ocupă un loc important în viață, însă dacă îi folosești drept pretext pentru a te refugia de relație atunci clar vorbim despre o problemă.  Acum este momentul pentru a decide dacă îți dorești acea relație mai departe sau nu. Normal este să vă distrați împreună și să vă bucurați de compania prietenilor. Soluția este să vedeți încotro se va îndrepta relația de cuplu și să vedeți dacă mai are rost să continuați.

În mod clar sunt semne demne de luat în considerare și să nu vă panicați. Nu este sfârșitul lumii dar nici să vă chinuiți într-o relație doar de dragul de a o avea nu este o soluție.

(Visited 67 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107