Reiki – o metodă naturală de tratament și restabilirea armoniei în viața omului

   De un timp încoace, în centrul atenției omului începe să revină din ce în ce mai mult realizarea echilibrului: la locul de muncă, în familie, între lumea interioarăși cea exterioară.

  Restabilirea acestui echilibru în viațăredăforța, liniștea și pacea sufletească, ne eliberează de stres și de boli.

  În scopul atingerii păcii interioare și exterioare tot mai mulți recurg la învățăturile spirituale, care sunt distincte de religiile consacrate.
  Reiki este una dintre aceste căi spirituale, o metodăde origine orientală (probabil japoneză) pentru dezvoltarea personalității bazată pe inițieri, în același timp fiind și o formăde medicină naturistă.
 

Denumirea de Reiki este o combinație a douăkanji (silabe), prima dintre ele, REI înseamnă universal, cosmic, dumnezeiesc, spiritual, sfânt, iar a doua, KI are înțelesul de energie, forță, forța vitală omniprezentă, iar astfel Reiki desemnează Forța Vitală Universală.

  El acționeazăcât se poate de simplu și de natural, holistic, în unitatea fizic-emoțional-mentală, eliminând haosul și cauzele bolilor.
  Ne ajută să respectăm și să iubim propria noastră persoană, ne ajută să în vingem prăpastia pe care am creat-o între noi și anturajul nostru și restabilește armonia. Ea acționează într-un mod diferit asupra fiecărei persoane și își face efectul acolo unde este necesar și în felul în care este cea mai mare nevoie de ea.

   Respectând cele 5 principii, efectul este sigur

  Despre Reiki se spune căeste metoda secretăpentru a da naștere fericirii, minunatul leac, care vindecătoate bolile sufletului și trupului.

  Ideile care stau la baza principiilor sale au fost formulate inițial de către împăratul japonez Meidji și sună  astfel:Doar azi Nu te enerva!’ Nu fi îngrijorat!’ Fii recunoscător pentru toate!’ Lucrează cu severitate asupra ta!’ Fii prietenos cu semenii tăi! Formula „doar azi” este o referire la faptul, cătrebuie sătrăim în prezent, realitatea spirituală cunoscând doar eternul prezent.

  Respectând cu strictețe, dar cu plăcere aceste principii armonia, atât cea interioară, cât și cea exterioarăvine parcăde la sine.
  Transmiterea acestei forțe nu poate fi învățatădin carte, fiind o metodă, un sistem bazat pe racordări, iar aceste racordări se acordă practicanților de către un maestru inițiat. Racordările creează posibilitatea ca aceia care au atins deja un anumit nivel de conștiință să-și poată continua drumul.

  Persoana inițiată trece în timpul inițierii printr-un proces care va avea un efect spiritual durabil asupra vieții sale. Efectul inițierilor variazăde la om la om, în funcție de nivelul vibrațiilor sale în momentul primei racordări.
  În timpul tratamentului prin Reiki persoana racordatăfuncționează ca un canal pentru această energie. În timpul ședințelor cel care canalizeazăenergia își așează palmele pe cel care primește (“receptor”) și dacă este nevoie de ea, energia începe săcurgă.

  În timpul ședințelor Reiki nu este nevoie să te concentrezi. Aceastăenergie nu poate fi manipulată

(Visited 69 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

0 thoughts on “Reiki – o metodă naturală de tratament și restabilirea armoniei în viața omului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.