Reconsiderarea blugilor, de la util la clasic şi modern

  Poate cei mai îndelung exploataţi şi reutilizaţi, jeanşii au în spate o istorie de 100 de ani, timp în care generaţii iau purtat în diverse stiluri şi moduri.
  Blugii poartă în ei ADN-ul schimbării, încă de când Levi Strauss descoperă acest material revoluţionar din bumbac ce putea rezista şi proteja lucrătorii minieri din zona Californiei. Aceştia aveau nevoie de echipament rezistent pentru condiţii de lucru în subteran.

  Mai târziu, unul dintre clienţii lui Strauss propune sigilarea punctelor care se deteriorau rapid cu ţinte de cupru. Astfel, se naşte forma incipientă a modelului pe care îl ştim astăzi.

   Denimul este lansat cu ajutorul cinematografiei

  Abia în 1950, blugii devin simbolul unei generaţii ce nu avea nimic în comun cu munca fizică, datorită lui James Dean care i-a purtat în fimul „Rebel fără cauză”, filmul simbol al unei întregi pleiade de tineri şi adolescenţi. Denimul este lansat cu ajutorul cinematografiei.
  Anii ’60 şi ’70 aduc pentru blugi o răspândire globală. Astăzi ne-ar fi imposibil să nu asociem această piesă cu celebrul Malboro Man, Jane Birkin cu al sau top tăiat în talie şi blugi prespălaţi pe străzile Parisulului sau pe Brooke Shields în reclamele
la blugii Calvin Klein.
  Intrat în mentalul colectiv, blugii devin tot mai mult, fundamentul oricărei garderobe indiferent de rasă, gen, vârstă sau condiţie socială.
  Toată lumea are în garderobă o asemenea jachetă care se pretează în foarte multe situaţii şi ne salvează de fiecare dată când suntem în cumpănă. Puneţi-o la vedere pentru că o veţi purta şi în sezonul de trecere, cel primăvăratic, cu fuste plisate din voal sau pantaloni bicolori.
  Dacă nu o aveţi în garderobă, puteţi alege modelul clasic din denim indigo cu buzunare superioare sau pe cea mai nouă, o găselniţă a designerilor – din denim şi mâneci din piele.
  Perechea perfectă de blugi devine un imperativ stilistic nelipsit dintr-o garderobă echilibrată şi bine construită. Ţine-ţi cont de conformaţie şi de tipologia corpului vostru atunci când vă cumpăraţi şi astfel, veţi avea o piesă durabilă şi versatilă.
  După cum ştii blugii se pot asorta la un pulover sau la o bluziţă fină din mătase la pantofi cu toc sau la bocanci, trecând de la botine sau cizme până la sandale elegante. Niciodată nu epuizăm variantele posibile la care se pretează combinaţiile cu blugi.

   Fusta din blugi

  În mod cert, evit-o pe cea extrem de scurtă şi cu talia joasă, purtată în anii ’90. Alegeţi-o cu încredere pe cea midi cu nasturi metalici în partea frontală sau pe cea în formă de A cu talie înaltă.

  O poţi purta atât la birou cu o cămaşă din bumbac şi un sacou cambrat, dar şi într-un context informal cu tenta boho cu o maletă, un poncho colorat şi o pălarie cu boruri largi.

(Visited 57 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107