Prăjitură cu nuci, ca la bunica

Făina, untul, zahărul, un ou și drojdia înmuiată în lapte se amestecă bine, se mai adaugă lapte călduț până se obține consistența dorită.

prajitura cu nuci

 Ingrediente:

 Aveţi nevoie de:

– 350 g de făină
– 200 g unt
– 70 g de zahăr
– 200 g zahăr pudră

NUCI

– 8 ouă
– 10 g drojdie înmuiată în lapte călduţ şi îndulcit cu puţin zahăr

– 200 g miez de nucă măcinată

– 2 linguri gem de caise, piersici, sau vişine
– coaja rasă de la o lămâie

– zahăr vanilat

– puşin lapte

 

Mod de preparare:

Făina, untul, zahărul, un ou și drojdia înmuiată în lapte se amestecă bine, se mai adaugă lapte călduț până se obține consistența dorită. Se frământă bine şi se împarte în două bucăţi egale. Prima se întinde cu sucitoarea, se aşează în tava unsă în prealabil cu unt sau margarină, iar blatul se unge foarte subţire cu gem. Gălbenuşul celor 7 ouă rămase se amestecă bine-bine cu zahărul pudră, se adaugă miezul de nucă, coaja de lămâie, apoi şi albuşurile bătute spumă tare, apoi se întinde compoziţia peste blat. Se întinde şi cealaltă jumătate a aluatului şi se acoperă cu ea umplutura. Se aşează în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc potrivit, iar când este gata se presară cu zahăr pudră, sau se acoperă cu o glazură de ciocolată.

 

Poftă bună!

(Visited 110 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.