Primele simptome de alergii alimentare

alergii alimentare

Primele simptome de alergii alimentare

Chiar dacă aceste alergii alimentare sunt mai frecvente la bebeluși și la copii nu este exclus să apară chiar și la vârsta adultă. Pot fi alimente pe care le-ați consumat fără nici o problemă ani în șir. În plus, reacția alergică poate să fie una deranjantă și nicidecum severă astfel încât să necesite tratament medicamentos. De asemenea, aceste alergii alimentare pot să apară la câteva minute sau două ore după ce ați consumat alimentul în cauză. Reacțiile întârziate pot să fie cel mai ușor observate la copii care fac eczeme ca simptom al alergiei și la persoanele care au o alergie rară la carnea roșie.

 

Simptome ale unei alergii alimentare

 

O reacție alergică poate să afecteze pielea, tractul gastrointestinal, tractul respirator, și în cele mai grave cazuri sistemul cardiovascular. Reacțiile de alergii alimentare pot varia de la cele ușoare până la cele severe care pot pune viața în pericol prin șoc anafilactic.

Simptomele acestor alergii alimentare pot să fie multiple și anume:

 • Urticarie
 • Eczeme
 • Înroșirea pielii sau zonei din jurul ochilor
 • Mâncărimi în cavitatea bucală sau în canalul auditiv
 • Greață sau vărsături
 • Diaree
 • Dureri stomacale
 • Congestie nazală
 • Tuse seacă
 • Gust ciudat în gură
 • Contracții uterine

 

Alimente care pot cauza alergii alimentare și recomandări utile

 

Pe de altă parte pot exista și o serie de simptome severe ale acestor alergii alimentare care se manifestă prin umflarea obstructivă a buzelor, limbii și / sau a gâtului, probleme de respirație, probleme la înghițire, scăderea tensiunii arteriale, albăstrirea pielii, pierderea cunoștinței, dureri în piept, puls slab.

Practic orice aliment poate să provoace reacții adverse, însă doar 8 tipuri de alimente sunt responsabile pentru 90% dintre reacțiile alergice și anume: ouă, lapte, arahide, nuci, pește, crustacee, grâu, soia.

După cum spuneam, cei mici sunt cei mai expuși la a suferi de alergii alimentare și dacă problema nu este depistată la timp atunci este pierdut timp prețios. Cum vă dați seama de acest lucru? Copii devin agitați, au o voce schimbată, răgușită chiar, încep să se scarpine excesiv. Dacă ați constatat că cei mici au un comportament neobișnuit după ce au consumat alimente din categoria celor care au cele mai mari șanse să provoace alergii alimentare consultați imediat medicul de familie. Acesta va putea să vă îndrume și să vă sfătuiască legat de ce trebuie să faceți pentru ca cei mici să nu devină victimele acestor alergii alimentare.

O dată cu înaintarea în vârstă este posibil să treacă aceste alergii sau este posibil chiar să se agraveze. Oricum nu este recomandat în nici un caz să începeți să faceți experimente supunându-i să consume alimentul respectiv numai ca să verificați în ce stadiu este afecțiunea. Acest lucru îl stabilește medicul și același lucru este valabil și pentru tratamentul aferent.

Este important ca la orice vârstă să acordați atenție la ceea ce consumați iar dacă vedeți că aceste simptome sunt prezente atunci mergeți imediat la medic și întrerupeți consumul alimentului respectiv.

Obligatoriu dupa astfel de lategii să ţineţi o dietă recomandată de medic.

(Visited 160 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107