Prajitura cu branza si smantana

Mod de preparare; Drojdia se pune in lapte caldut, se amesteca cu faina, galbenusul, margarina, putina sare, si se framanta, pana cand se va putea intinde bine.

prajitura cu branza si smantana

 Prajitura cu branza si smantana. Mod de preparare :

Drojdia se pune in lapte caldut, se amesteca cu faina, galbenusul, margarina, putina sare, si se framanta, pana cand se va putea intinde bine.

Se intinde si se aseaza intr-o tava cu margine inalta, astfel incat patura de aluat sa vina sus pe marginile tavii si lasam sa stea asa, acoperit cu un prosop de bucatarie, in loc caldut, pana cand se prepara crema.prajitura cu branza


Branza se sfarama, se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, smantana, apoi si faina, cu grija, sa nu ramana cu noduri.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia anterior preparata. Apoi se toarna totul in tava, peste aluat, si se coace in cuptorul preincalzit, circa 25-30 minute.

 

Ingrediente;
200 g de faina, galbenusul unui ou, 100 g de smantana, o lingura de zahar, putina sare, 10 g de drojdie, circa 100 ml lapte, 80 g margarina. Pentru umplutura; 250 g de branza, 50 g de smantana, 200 g de zahar, un plic de zahar vanilat, 6 galbenusuri de oua, 7 albusuri, 2 linguri de faina.

După ce ai scos prajutura cu branya si smantana din cuptor, trebuie sa o lasi la racit aproximativ o ora.

Ştim că este greu, dar dacă nu o lasi la racit, prajitura cu branya si manatana se va sfărama la tăiere si mai mult, daca o mânaci firbinte, te va durea şi stomacelul. Aşa ca puţina răbdare…

Dacă ai incercat şi ţi-a placuta aceasta reţetă, te rugam să lasi un comentariu.

Poftă bună!

(Visited 351 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.