Postul Crăciunului. Efecte surprinzătoare asupra sănătății

pregătire Crăciun

Postul Crăciunului. Efecte surprinzătoare asupra sănătății

 

Cum suntem în plin post al Crăciunului și în afară de purificarea spirituală acesta este și un bun prilej de a curăța organismul de toxine. Și nu numai atât. Efectele surprinzătoare pe care ți le oferă asupra sănătății se vor vedea și în modul în care vă simțiți și energia pe care o emanați. O astfel de pregătire Crăciun nu este benefică numai pentru suflet ci este și una în care veți avea timp să vă ocupați de organismul dumneavoastră.

 

Efecte benefice ale postului pentru organism

 

Depozitele de toxine provoacă sau înrăutățesc reumatismul. De aceea un regim alimentar lipsit de proteine animale și grăsimi poate oferi organismului răgazul perfect pentru a putea să vă simțiți mai bine.

Un alt efect benefic este că prin reducerea considerabilă a unor alimente ce favorizează pierderea acelor kilograme în plus de care ați încercat să scăpați tot anul. Totuși, este bine să respectați în această perioadă un regim alimentar sănătos pentru că dacă veți mânca numai cartofi prăjiți și dulciuri de post atunci kilogramele în plus vor persista.

Perioada aceasta de pregătire Crăciun nu este benefică numai pentru a slăbi dar este bună și pentru a vă întări sistemul imunitar. Iarna este cel mai prielnic pentru a căpăta o răceală sau o gripă cel mai repede și sistemul imunitar trebuie să lupte mai mult ca oricând cu virușii prezenți în aer.

Alimentația pe bază de crudități este benefică și pentru dantură întrucât vă poate feri de carii.

După o perioadă în care ați consumat numai dulciuri și alimente cu multe calorii o astfel de pregătire Crăciun va fi benefică pentru organismul dumneavoastră și mult mai pregătit să facă față la bunătățile care le veți avea pe masă.

Mai ales dacă suferiți de boli de inimă știți că este bine să vă feriți de alimentele care pot să vă afecteze sănătatea.

Reducând considerabil aceste alimente organismul dumneavoastră vă va mulțumi și veți putea să reluați după post fără nici o problemă obiceiurile alimentare pe care le aveți.

Chiar dacă nu sunteți un adept al religiei este bine să mai acordați din când în când un răgaz organismului pentru a putea lua o pauză de la un regim alimentar total nesănătos. O astfel de perioadă este benefică la nivelul întregului organism.

 

Motive pentru care merită să începeți și voi postul Crăciunului

 

În această perioadă de pregătire Crăciun sau mai corect spus, de post, este recomandat să consumați cât mai multe legume și fructe atât în stare crudă sub formă de salate sau sucuri cât și gătite. Nu trebuie să vă faceți probleme că rămâneți în pană de idei legat de ceea ce o să gătiți întrucât magazinele sunt pline de produse din această categorie iar internetul este plin de rețete delicioase pe care le vor adora chiar și cei mai pretențioși membri ai familiei.

În zilele de dezlegare la pește veți putea adăuga acest aliment minunat lângă preparatele specifice pentru această pregătire Crăciun și veți avea numai de câștigat cel puțin la nivelul propriului organism.

(Visited 129 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home5/adifemeii/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107