Plantele din grădină pot face minuni asupra tenului

   Compresele cu infuzii și băile de aburi te ajută să te relaxezi și în același timp îți fac tenul mai frumos. Aburii au rolul de a deschide porii și de a purifica pielea, iar compresiile relaxează mușchii, stimulează funcția limfatică, crește circulația și hidratează tenul.
  Toate acestea sunt tratamente folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru curățarea și purificarea pielii. Plantele pe care doriți să le folosiți ca remedii naturiste trebuie alese în funcție de tipul tenului. Fiecare plantă are proprietăți diferite.
  Compresele cu infuzii și decocturi se vor ține pe față timp de 10-15 minute. Baia de abur se poate face cu plante medicinale sau cu uleiuri volatile. Ambele proceduri se aplică după curățarea în prealabil a tenului. În fiecare caz plantele trebuie fierte câteva minute dar mare atenție la baia de aburi, dacă amestecul este prea fierbinte să îl lăsați puțin să se mai răcească să nu vă provoace arsuri.

Plantele din grădină pot face minuni asupra tenului

   Plantele din grădină pot face minuni asupra tenului. Compresele cu infuzii şi băile de aburi te ajută să te relaxezi şi în acelaşi timp îşi fac tenul mai frumos.

Aburii au rolul de a deschide porii şi de a purifica pielea, iar compresiile relaxează muşchii, stimuleazş funcţia limfaticş, creşte circulaţia şi hidratează tenul.

  Toate acestea sunt tratamente folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru curăţarea şi purificarea pielii. Plantele pe care doriţi să le folosiţi ca remedii naturiste trebuie alese în funcţie de tipul tenului. Fiecare plantă are proprietăţi diferite.
Compresele cu infuzii şi decocturi se vor ţine pe faţă timp de 10-15 minute. Baia de abur se poate face cu plante medicinale sau cu uleiuri volatile. Ambele proceduri se aplică după curăţarea în prealabil a tenului. În fiecare caz plantele trebuie fierte câteva minute dar mare atenţie la baia de aburi, dacă amestecul este prea fierbinte să îl lăsaţi puţin să se mai răcească să nu vă provoace arsuri.

 

   Plantele din grădină pot face minuni asupra tenului  – Cele mai potrivite plante

În cazul tenului uscat sunt recomandate plante care activează circulaţia periferică şi plantele cu proprietăţi emoliente.

Câteva dintre acestea sunt: florile de muşeţel, de gălbenele, sunătoarea, muşeţelul, florile de crin, lavanda, care pe lângă stimulul pe care îl oferă tenului uscat ajută şi la estomparea ridurilor. Crinul e ideal să fie folosit la prepararea compreselor calde, iar în infuzie se va adauga şi o linguriţă de miere.
Tenurilor grase şi seboreice se recomandă plantele care au proprietăţi astringente, antiseboreice precum: frunzele de salvie, de mentă, de nuc, mărar sau rădăcini, precum cea de brusture, în cazul căreia se vor pregăti comprese cu decot din o lingură de rădăcină măcinată la o cană de apă.
Tenurile iritate şi pătate trebuie îngrijite cu plante ce au proprietăţi calmante. Aici puteţi folosi ceaiuri din: coada şoricelului, flori de muşeţel, muguri de pin, rozmarin, muşcată sau trandafir.

În concluzie, flosiţi cu încredere plantele din grădină pot face minuni asupra tenului.

(Visited 50 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.