Perioada de platou la dieta dureaza cel mult doua saptamani

La un moment dat, în timpul dietei de slabire putem ajunge la perioada în care pur şi simplu pare că tot regimul ce până în acel moment mergea perfect nu mai dă niciun rezultat.

Potrivit nutriţioniştilor, suntem în faza de platou. Specialiştii spun că această perioada de platou la dieta este ceva absolut normal şi variază între 7 şi 15 zile. Asta înseamnă că după câteva săptămâni de dieta putem ajunge la o perioadă în care nu mai slabim nici măcar un gram. Chiar dacă la prima impresie suntem tentaţi să credem că slăbirea stagnează, nu înseamnă că procesul de slabire s-a întrerupt.

 

 

Răbdarea este esenţială în aceste momente. De fapt acum se produce topirea grăsimilor mai vechi, iar procesul este complex şi are nevoie de mai mult timp.

Un prim pas ce trebuie făcut în acest moment este să analizăm cele făcute până acum, să ne asigurăm că scopul nostru poate să fie atins, că vrem să ajungem la o greutate normală fără a ne compara cu alte persoane. Indicat ar fi să punem şi corpul la efort fizic, adică să facem şi puţină mişcare pentru a trece cât mai rapid de această perioada de platou la dieta.

 

 

(Visited 463 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments