pepeneDulce si racoritor, pepenele este un aliment de baza pe timpul anotimpului calduros. Datorita continutului mare de apa hidrateaza, detoxifca organismul si mentine silueta. Iata cateva benefcii aduse de consumul acestui fruct.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Texas (S.U.A), pepenele rosu contine citrulina, un aminoacid care are efect relaxant asupra vaselor sangvine, stimuleaza capacitatea organismului de a elimina toxinele si contribuie la sinteza hormonului de crestere. Coaja de pepene este bogata in siliciu si clorofila. Siliciul imbogateste activitatea pancreasului, fiind esential in stabilizarea calciului in organism si in fortificarea sistemului osos. Clorofila are proprietati bactericide, fungicide si detoxifiante. O sursa de hidratare Contine aproximativ 93% – 95% apa, ce previne deshidratarea si suplineste pierderile de saruri minerale eliminate prin transpiratia excesiva din zilele cu temperaturi ridicate.

Vitaminele si mineralele din miezul de pepene contribuie la reglarea metabolismlui in perioadele caniculare. Apa din acest fruct este eliberata lent in organism, iar setea este potolita pe o perioada mai lunga de timp decat atunci cand bem o cantitate mare de apa. Este usor de digerat, iar fibrele pe care le contine impiedica asimilarea grasimilor, prevenind arteroscleroza si cresterea tensiunii arteriale. Efecte terapeutice pentru organism
– Pepenele are proprietati diuretice puternice, iar persoanele cu pietre la rinichi si cu cistite pot sa manance chiar si doua kg de pepene rosu pe zi.
– Ajuta la detoxifierea ficatului, atat in cazul afectiunilor hepatice cronice, cat si in cazul intoxicatiilor alimentare sau medicamentoase.
– Este recomandat in tratarea acneei datorita efectelor de dezintoxicare globala si de reglare hormonala.
– Are efecte benefice pentru calculii renali, pentru eliminarea acestora prin consumarea de cantitati mari de pepene verde impreuna cu diverse plante.
– Este indicat in caz de reumatism datorita efectului purificator.
– Semintele de pepene verde ajuta in caz de calculi biliari. Se consuma rasnite si amestecate cu ulei de masline.
– Prin continutul de potasiu, pepenele rosu contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular: este recomandat in special persoanelor care consuma carne, mezeluri, lactate.

(Visited 11 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments