Pătrunjelul – remediu pentru cancerul intestinal şi de colon
Pătrunjelul este utilizat în bucătăriile din întreaga lume.
Rădăcina, tulpinile şi frunzele acestuia au aceeaşi aromă.
Dincolo de utilizarea lui în alimentaţie, planta are o mulţime de virtuţi şi proprietăţi, care ajută la ameliorarea şi vindecarea unui număr mare de boli.

R?d?cina, tulpinile ?i frunzele acestuia au aceea?i arom?.
Dincolo de utilizarea lui în alimenta?ie, planta are o mul?ime de virtu?i ?i propriet??i, care ajut? la ameliorarea ?i vindecarea unui num?r mare de boli.
Anemia, litiaza ?i nevralgiile pot fi ameliorate
Lista afec?iunilor ce pot fi ameliorate ?i tratate cu p?trunjel este foarte lung?.
Efectele sunt benefice în boli precum: abcese, acnee, afec?iuni oculare, digestive, dermatologice, afec?iunile prostatei, cele vasculare, anemie, anorexie, ascit?, astenie, atonia vezicii biliare ?i digestiv?, balon?ri, bolile vezicii urinare ?i cancer – în special cel intestinal sau digestiv.
De asemenea, are beneficii în cistite, colecistite, colesterol în exces, colici, colite de putrefac?ie, contuzii, dermatoze, dismenoree, dispepsii, dureri de stomac, edeme cardio-renale, febre intermitente, flatulen??, gastrit? hipoacid?, gu??, hepatism, hipertensiune arterial?, incontinen?? urinar? (benefic în amestec cu l?mâile), infec?ii diverse, litiaz? biliar? ?i renal?, menstrua?ie dureroas?, nervozitate, nevralgii, parazi?i intestinali, pete ale pielii, pistrui, psoriazis, reumatism, tulbur?ri de ciclu menstrual, tumori, vicii ale sângelui sau ulcer stomacal.
Infuzii cu p?trunjel pentru gastrite
În Moldova, p?trunjelul se fierbea în lapte dulce, se combin? cu camfor pisat ?i albu?, apoi se lega la gât în tifon. Se considera c? astfel înt?re?te imunitatea organismului ?i gr?be?te vindecarea diverselor afec?iuni. La hemoroizi ?i prolapsrectal p?trunjeii pisa?i (r?d?cina), înmuia?i în o?et ?i înc?lzi?i pe foc se foloseau la oblojeli.
P?trunjelul este recomandat pentru gastrite, constipa?ii, balon?ri sau indigestii se pun dou? linguri?e cu plant? uscat? (frunze m?cinate) în 250 ml de ap? clocotit?.
În ameliorarea edemelor se poate folosi 0,5 kg de r?d?cin? fiart? întrun litru de ap? pân? când lichidul a sc?zut la jum?tate. Pentru ameliorarea afec?iunilor precum tumorile sau cancerul, este ideal sucul proasp?t de p?trunjel.