Pate de peşte cu ceapă verde

   Ingrediente:

  Doua conserve de peşte (sardinele sau ton) în ulei (300 g) sau 300 g peşte fără os (file pangasius sau macro) călit în ulei abundent şi scurs, o legătură de ceapă verde, 50 g unt (eventual margarină), o linguriţă de pastă de tomate, o lingură de nucă măcinată foarte fin sau piure de castane natur, sare, piper.

 

  Ingrediente:

  Doua conserve de pe?te (sardinele sau ton) în ulei (300 g) sau 300 g pe?te f?r? os (file pangasius sau macro) c?lit în ulei abundent ?i scurs, o leg?tur? de ceap? verde, 50 g unt (eventual margarin?), o linguri?? de past? de tomate, o lingur? de nuc? m?cinat? foarte fin sau piure de castane natur, sare, piper.

   Mod de preparare:

  Se strecoar? uleiul din conserv? deoarece uleiul va fi folosit pentru c?lit, iar pe?tele se sf?râm? cu o furculi??.
  Ceapa verde se taie foarte m?runt? ?i se c?le?te foarte pu?in cu uleiul din conserv?, sau cu 2-3 liguri din uleiul în care a fost pr?jit pe?tele (dac? s-a folosit pe?te proasp?t), apoi se strecoar? ?i se adaug? la pe?tele pisat. Se adaug? ?i celelalte ingrediente ?i se amestec? pân? când devine o past? perfect omogen?. Untul sau margarina trebuie s? fie suficient de moale pentru a se omogeniza.
  Se poate servi pe pâine pr?jit?, dar se poate folosi ?i ca umplutur? pentru foietaj.

(Visited 61 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.