Pastrarea legumelor pe timpul iernii

Munca din timpul anului in gradina este incununata de succes abia in momentul in care putem spune ca suntem capabili sa folosim tot ceea ce am obtinut prin truda.
Intelegem prin asta ca depozitam corespunzator legumele si zarzavaturile din gradina noastra dupa ce le-am cules, pentru a le putea mai apoi gati.

O solutie nu este in toate cazurile congelatorul.
Putem pastra roadele si altfel pentru a le consuma cu toate calitatile lor nutritionale.pastrare legume iarna
Temperaturi optime Specialistii ne spun ca temperaturile optime la care se pastreaza legumele in sezonul rece sunt in cazul radacinoaselor intre 0 si 2 grade Celsius, varza rezista la temperaturi intre -1 si +1 grad, ceapa e mai rezistenta la -3 si 0 grade, iar cartofii ii pastram la 1-4 grade cu plus.

pastrare legume iarna

Munca din timpul anului in gradina este incununata de succes abia in momentul in care putem spune ca suntem capabili sa folosim tot ceea ce am obtinut prin truda.
Intelegem prin asta ca depozitam corespunzator legumele si zarzavaturile din gradina noastra dupa ce le-am cules, pentru a le putea mai apoi gati.

O solutie nu este in toate cazurile congelatorul.
Putem pastra roadele si altfel pentru a le consuma cu toate calitatile lor nutritionale.pastrare legume iarna


Temperaturi optime Specialistii ne spun ca temperaturile optime la care se pastreaza legumele in sezonul rece sunt in cazul radacinoaselor intre 0 si 2 grade Celsius, varza rezista la temperaturi intre -1 si +1 grad, ceapa e mai rezistenta la -3 si 0 grade, iar cartofii ii pastram la 1-4 grade cu plus.

Varza si ceapa pentru la iarna in cazul verzei tarzii putem opta pentru un beci ca loc de depozitare.
Asta inseamna ca vom curata foarte bine capatanile de frunzele exterioare, scoatem radacina cu o parte din cocean, lasand cam 2 pana la maxim 4 cm si le asezam pe rafturile din beci in cel mult cinci randuri, dar cel putin in doua. Ceapa pe care am strans-o de ceva vreme, e acum bine uscata. Cel mai recomandat e sa o punem in ladite de 35 de kilograme.
Usturoiul il vedem la multi gospodari legat in funii.
Cartofii, sensibili la inghet Am ajuns iata la cartofi, care sunt foarte sensibili la inghet, asa ca e recomandat sa ii tinem in beci. E indicat sa nu ii asezam direct pe pamant, ci pe un gratar sau cel putin pe un strat de paie.
Inainte de a-i depozita ii alegem cu atentie.

(Visited 38 times, 1 visits today)

TG Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.